Vega scene

Mata


Dokumentar
1 t. 19 min.
Tillatt for alle

MataVega.png

FORESTILLINGERLatin-Amerikagruppene i Norge har gleden til å invitere til en ny visning av dokumentaren MATA.  FIlmen inngår i programmet til LAGs Kampanjeuke 2021 - Matsuverenitet på tvers av regioner.  Etter filmen stiller regissør og LAG-venn Ingrid Fadnes til en Q&A.

Om filmen:

Dokumentarfilmen MATA handler om hvordan urbefolkningene og bøndene i Brasil kjemper for å bevare sine forfedres tradisjoner og nærhet til naturen.

Deres kamper forenes i motstanden mot utvidelsene av industrielle eukalyptusplantasjer i det sørlige Bahia, på østkysten av Brasil. Her er plantasjene en stadig større trussel mot artsmangfoldet. Vann, åkre og jordsmonn dør ut, og lokalbefolkningen kjenner konsekvensene av plantasjene på kroppen. Til tross for det utfordrende politiske klimaet i Brasil, nekter personene vi får møte i filmen å gi seg i kampen mot de store multinasjonale selskapene.

Gjennom imponerende dronefilming dokumenteres naturendringene i områdene der plantasjene ligger. Formatet inviterer seerne til å lytte, observere og stille spørsmål ved konsekvensene av måten papirindustrien fungerer.

Om regissøren:

MATA er regissert av Ingrid Fadnes og Fábio Nascimento. Ingrid Fadnes er journalist, oversetter og mangeårig aktivist i Latin-Amerikagruppene i Norge. Hun har tidligere produsert flere radiodokumentarer, og arbeider nå som journalist i Klassekampen. Fábio Nascimento er filmskaper, komponist og dokumentarfotograf. Han har tidligere arbeidet for blant annet National Geographic, Greenpeace, Leger Uten Grenser og The New York Times. Dette er deres første film sammen.

Regi: Ingrid Fadnes, Fábio Nascimento
Sjanger: Dokumentar
Språk: Portugisisk
Produksjonsår: 2020
Spilletid: 1t 19m
Nasjonalitet: Brasil, Norge
Undertekst: Engelsk

Originaltittel

Regi Ingrid Fadnes, Fábio Nascimento
Språk portugisisk
Produksjonår 2020

Skuespillere Etevaldo Pereira Rodrigo Mãdy Walter de Paula Lima Ivonete Gonçalves

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 19 min.

Nasjonalitet Norge / Brasil

Aldersgrense med begrunnelse Tillatt for alle