Vega scene

Mata


Dokumentar
1 t. 19 min.
Tillatt for alle

MATA 1920_1080.jpg

FORESTILLINGERI anledning Maya Økland sin utstilling DANDARA på det kunstnerstyrte galleriet Tenthaus i Maridalsveien 3 viser vi Ingrid Fadnes og Fábio Nascimento sin dokumentar MATA. Det vil også holdes en samtale om filmen dagen derpå, på Tenthaus den 15. juni kl 18:00. Deltakere i samtalen er Ingrid Fadnes med Linn Stalsberg, Kiyoshi Yamamoto og Maya Økland.

Om filmen:

Dokumentarfilmen MATA handler om hvordan urbefolkningene og bøndene i Brasil kjemper for å bevare sine forfedres tradisjoner og nærhet til naturen.

Deres kamper forenes i motstanden mot utvidelsene av industrielle eukalyptusplantasjer i det sørlige Bahia, på østkysten av Brasil. Her er plantasjene en stadig større trussel mot artsmangfoldet. Vann, åkre og jordsmonn dør ut, og lokalbefolkningen kjenner konsekvensene av plantasjene på kroppen. Til tross for det utfordrende politiske klimaet i Brasil, nekter personene vi får møte i filmen å gi seg i kampen mot de store multinasjonale selskapene.

Gjennom imponerende dronefilming dokumenteres naturendringene i områdene der plantasjene ligger. Formatet inviterer seerne til å lytte, observere og stille spørsmål ved konsekvensene av måten papirindustrien fungerer.

Om regissøren:

MATA er regissert av Ingrid Fadnes og Fábio Nascimento. Ingrid Fadnes er journalist, oversetter og mangeårig aktivist i Latin-Amerikagruppene i Norge. Hun har tidligere produsert flere radiodokumentarer, og arbeider nå som journalist i Klassekampen. Fábio Nascimento er filmskaper, komponist og dokumentarfotograf. Han har tidligere arbeidet for blant annet National Geographic, Greenpeace, Leger Uten Grenser og The New York Times. Dette er deres første film sammen.

Undertekst: Engelsk

Originaltittel

Regi Ingrid Fadnes, Fábio Nascimento
Språk portugisisk
Produksjonår 2020

Skuespillere Etevaldo Pereira Rodrigo Mãdy Walter de Paula Lima Ivonete Gonçalves

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 19 min.

Nasjonalitet Norge / Brasil

Aldersgrense med begrunnelse Tillatt for alle