Vega scene

Se hele Oslo-trilogien til Joachim Trier på Vega

Oslo Pictures, Screen Cultures ved UiO og Vega Scene inviterer til førpremiere på en av årets mest etterlengtede filmer, Joachim Triers kritikerroste og prisbelønnede VERDENS VERSTE MENNESKE, samt gjensyn med resten av «Oslo-trilogien»: REPRISE (2006) og OSLO, 31, AUGUST (2011).

Kjøp billetter til hele «Oslo-trilogien» på Vega Scene:

Mandag 30. august kl. 20.00 REPRISE

Etter filmen er det samtale med regissør og manusforfatter Joachim Trier, manusforfatter Eskil Vogt og hovedrolleinnehaver Anders Danielsen Lie.

Tirsdag 31. august kl. 20.00 OSLO, 31. AUGUST

Etter filmen er det samtale med regissør og manusforfatter Joachim Trier og hovedrolleinnehaver Anders Danielsen Lie.

Onsdag 1. september kl. 20.00 VERDENS VERSTE MENNESKE

Etter filmen blir det samtale med regissør og manusforfatter Joachim Trier, hovedrolleinnehaver Renate Reinsve og skuespiller Anders Danielsen Lie.

 

Om filmene:

I åpningsscenen i REPRISE står bestevennene Erik og Philip foran en postkasse på Frogner. De skal postlegge hvert sitt bokmanus, og fortellerstemmen fabulerer om hvilken effekt disse bøkene kommer til å ha på verden. Men i første omgang er det bare Philips bok som blir antatt. Forfatterkarrieren bremses imidlertid opp av en psykose, forårsaket av det besettende kjærlighetsforholdet til østkantjenten Kari.

Joachim Triers debutfilm er absolutt verdt et gjensyn. Har du ikke sett den, er det virkelig på tide å få med seg denne moderne norske klassikeren.

 
OSLO, 31. AUGUST er et portrett av Oslo - inspirert av kultromanen «Le feu follet». Et visuelt og emosjonelt drama om en mann drevet til sitt eksistensielle nullpunkt.

Anders (Anders Danielsen Lie) er i ferd med å fullføre sin narkotikarehabilitering på landsbygda. Som en del av programmet har han fått lov til å gi inn i byen for et jobbintervju. Anders drar nytte av permisjonen, og driver rundt i byen og treffer på gamle kjente. Anders er smart, kjekk og fra en god familie, men han er dypt hjemsøkt av alle mulighetene han har kastet bort, og av alle menneskene han har sviktet. Han er fortsatt relativt ung, men føler at hans liv på mange måter er allerede over.

For resten av dagen og til langt på natt, vil spøkelser av tidligere feil kjempe mot sjansen for kjærlighet, muligheten for et nytt liv, og håpet om å se en fremtid ved morgengry.

 

VERDENS VERSTE MENNESKE er en dramakomedie om kjærlighet i vår tid. Om å ha alle muligheter i livet, men fortsatt føle seg som verdens verste menneske.

Manuset er skrevet av Eskil Vogt og Joachim Trier selv.

Julie (Renate Reinsve) er snart 30 år, hun har mange talenter, men få resultater og føler seg mer og mer som en birolle i sitt eget liv. Kjæresten hennes, Aksel (Anders Danielsen Lie) – litt eldre, og en suksessfull tegneserieskaper – vil at de skal stifte familie, men Julie holder igjen. En kveld sniker hun seg inn på en fest hvor hun treffer en ung og sjarmerende fyr (Herbert Nordrum). Snart har hun forlatt Aksel og kastet seg inn i nok et forhold.
Julie kjemper for å holde alle dører åpne, men finner snart ut at noen livsvalg allerede ligger bak henne.

Historisk norsk pris: Renate Reinsve mottok prisen for beste kvinnelige skuespiller for VERDENS VERSTE MENNESKE under filmfestivalen i Cannes i juli.