Vega scene

Reprise


Komedie / Drama
1 t. 46 min.
11 år

reprise.jpg

FORESTILLINGEROSLO-TRILOGIEN: REPRISE

Oslo Pictures, Screen Cultures ved UiO og Vega Scene inviterer til gjensyn med Joachim Triers kritikerroste og prisbelønnede REPRISE, i anledning VERDENS VERSTE MENNESKE.

Etter filmen er det samtale med regissør og manusforfatter Joachim Trier, manusforfatter Eskil Vogt og hovedrolleinnehaver Anders Danielsen Lie.

Oslo-trilogien:

REPRISE var første film i «Oslo-trilogien», som fortsatte med OSLO, 31. AUGUST i 2011 og avsluttes med VERDENS VERSTE MENNESKE. Se hele «Oslo-trilogien» på Vega:

- OSLO, 31. AUGUST: Tirsdag 31. august kl. 20.00 BILLETTER
- VERDENS VERSTE MENNESKE: Onsdag 1. september kl. 20.00 BILLETTER

Om filmen:

I åpningsscenen i Reprise står bestevennene Erik og Philip foran en postkasse på Frogner. De skal postlegge hvert sitt bokmanus, og fortellerstemmen fabulerer om hvilken effekt disse bøkene kommer til å ha på verden. Men i første omgang er det bare Philips bok som blir antatt. Forfatterkarrieren bremses imidlertid opp av en psykose, forårsaket av det besettende kjærlighetsforholdet til østkantjenten Kari.

I en annen regissørs hender kunne Reprise blitt en konvensjonell skildring av en klassebevisst guttegjeng, der alle konflikter løses og det hele slutter med et bryllup. Men da ville ikke det vært en film som fortsatt fascinerer mange år etter premieren, og som Bret Easton Ellis kalte «my favourite movie about writers». Vennskapet mellom disse verbalt anlagte mennene kontrasteres av det mer ordknappe kjærlighetsforholdet mellom Philip og Kari. Filmen drar tydelige veksler på fransk nybølgefilm, men så er jo det også en retning som fortsatt føles frisk og sterktvirkende.

Trier og Vogt leker seg med alt som finnes i den filmatiske verktøykassen. Filmen er utsøkt fotografert og ditto klippet, og den fremstår som på en og samme vis stramt strukturert og full av innfall.

Joachim Triers debutfilm er absolutt verdt et gjensyn. Har du ikke sett den, er det virkelig på tide å få med seg denne moderne norske klassikeren.

- Omtale fra Cinemateket i Oslo

Originaltittel

Regi Joachim Trier
Språk norsk
Produksjonår

Skuespillere Espen Klouman Høiner Anders Danielsen Lie Viktoria Winge Henrik Elvestad Rebekka Karijord Odd-Magnus Williamson

Sjanger Komedie / Drama

Spilletid 1 t. 46 min.

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse 11 år