Vega scene

Oslo 31. august


Drama
1 t. 34 min.
15 år

OSLO 31.jpg

FORESTILLINGEROSLO-TRILOGIEN: OSLO, 31. AUGUST

Oslo Pictures, Screen Cultures ved UiO og Vega Scene inviterer til gjensyn med Joachim Triers kritikerroste og prisbelønnede OSLO, 31. AUGUST, i anledning VERDENS VERSTE MENNESKE.

Etter filmen er det samtale med regissør og manusforfatter Joachim Trier og hovedrolleinnehaver Anders Danielsen Lie.

Oslo-trilogien:

OSLO, 31. AUGUST er andre film i «Oslo-trilogien», som startet med REPRISE i 2006 og avsluttes med VERDENS VERSTE MENNESKE. Se hele «Oslo-trilogien» på Vega:

- REPRISE: Mandag 30. august kl. 20.00 BILLETTER
- VERDENS VERSTE MENNESKE: Onsdag 1. september kl. 20.00 BILLETTER

Om filmen:
OSLO, 31. AUGUST er et portrett av Oslo - inspirert av kultromanen «Le feu follet». Et visuelt og emosjonelt drama om en mann drevet til sitt eksistensielle nullpunkt.

Anders (Anders Danielsen Lie) er i ferd med å fullføre sin narkotikarehabilitering på landsbygda. Som en del av programmet har han fått lov til å gi inn i byen for et jobbintervju. Anders drar nytte av permisjonen, og driver rundt i byen og treffer på gamle kjente. Anders er smart, kjekk og fra en god familie, men han er dypt hjemsøkt av alle mulighetene han har kastet bort, og av alle menneskene han har sviktet. Han er fortsatt relativt ung, men føler at hans liv på mange måter er allerede over.

For resten av dagen og til langt på natt, vil spøkelser av tidligere feil kjempe mot sjansen for kjærlighet, muligheten for et nytt liv, og håpet om å se en fremtid ved morgengry.

Originaltittel Oslo 31. august

Regi Joachim Trier
Språk Norsk
Produksjonår 2011

Skuespillere Anders Danielsen Lie Hans Olav Brenner  Ingrid Olava Petter With

Sjanger Drama

Spilletid 1 t. 34 min.

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse 15 år