Vega scene

Verdens verste menneske


Komedie / Drama
2 t. 1 min.
12 år

VVM_1920x1080-1.jpg

FORESTILLINGERVERDENS VERSTE MENNESKE er en dramakomedie om kjærlighet i vår tid. Om å ha alle muligheter i livet, men fortsatt føle seg som verdens verste menneske.

Om filmen:

Julie (Renate Reinsve) er snart 30 år, hun har mange talenter, men få resultater og føler seg mer og mer som en birolle i sitt eget liv. Kjæresten hennes, Aksel (Anders Danielsen Lie) – litt eldre, og en suksessfull tegneserieskaper – vil at de skal stifte familie, men Julie holder igjen. En kveld sniker hun seg inn på en fest hvor hun treffer en ung og sjarmerende fyr (Herbert Nordrum). Snart har hun forlatt Aksel og kastet seg inn i nok et forhold. Julie kjemper for å holde alle dører åpne, men finner snart ut at noen livsvalg allerede ligger bak henne.

Historisk norsk pris: Renate Reinsve mottok prisen for beste kvinnelige skuespiller for VERDENS VERSTE MENNESKE under filmfestivaln i Cannes i juli.

Historisk nominasjon: VERDENS VERSTE MENNESKE ble nominert til Oscar i kategoriene Beste fremmedspråklige film og Beste originalmanus.

*

Originaltittel Verdens verste menneske

Regi Joachim Trier
Språk norsk
Produksjonår 2020

Skuespillere Renate Reinsve Anders Danielsen Lie Herbert Nordrum

Sjanger Komedie / Drama

Spilletid 2 t. 1 min.

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse 12 år