Vega scene

Dei mjuke hendene1t 37 min.
A

Dei mjuke hendene

FORESTILLINGERVerdighetssenteret og Fagforbundet, i samarbeid med Vega Scene og Speranza film inviterer til filmvisning av Margreth Olins prisbelønnede dokumentarfilm om alderdom og eldreomsorg, DEI MJUKE HENDENE. Tirsdag 24. august, kl. 18.00.

Om filmen:

Over halvparten av medieoppslagene om eldre i 90-årene omhandler enerom og retten til å dusje hver dag - tiltakene, reformene og den politiske viljen.

Men bak gardinene på et norsk eldrehjem blir det hvisket om hender. Fraværet av hender, og nærhet. Fordi ektefeller skilles. Plasseres i hver sin korridor. Dobbeltrom? Dobbeltseng? - Hvorfor ikke? Vi tvangsskilles. Vi som har vært gift i 60 år, sier Einar.

Et hus. Et miniatyrsamfunn. Et lukket rom. Og alt det veggene stenger inne; galskap, humor, begjær, savn, sorg, håp og den store kjærligheten. Dette er alderdommen i all sin prakt.

DEI MJUKE HENDENE setter søkelys på en del av vår virkelighet som på en positiv måte vil føre til andre og mer dyptgripende spørsmål ved vår eldreomsorg enn det som hittil har vært oppe til debatt.

«Vi er forenet i lengselen efter hendenes innside».

- Agnar Mykle, Sangen om den røde rubin

Om Verdighetsenteret

Verdighetsenteret er et nasjonalt, tverrfaglig kompetansesenter som forener kunnskap om palliasjon, demens, akuttmedisin, frivillighet og kultur i eldreomsorgen. Vi arbeider for at sårbare gamle i Norge skal få en verdig alderdom.

Om Fagforbundet

Fagforbundet er landets største arbeidstakerorganisasjon med omlag 395 000 medlemmer og er en del av LO. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår, og et anstendig arbeidsliv.

Originaltittel Dei mjuke hendene

Regi Margreth Olin
Språk Norsk
Produksjonår 1998

Skuespillere

Sjanger

Spilletid 1t 37 min.

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse A