Vega scene

KUNSTEN Å LAGE EN FELLE


FORESTILLINGER

Av Tore Vagn Lid med Transiteatret-Bergen

Det bergenske scenekunstkompaniet Transiteatret-Bergen er tilbake på Heddadagene med Tore Vagn Lids nye stykke, Kunsten å lage en felle.

Transiteatret-Bergen (etablert i 2001) arbeider i grensesnittet mellom teater og musikk med utviklingen av et samtidsorientert og eksperimenterende teater. Kompaniet ledes av regissør og dramatiker Tore Vagn Lid og utgjør et nettverk av sentrale kunstnere og utøvere innen flere kunstdisipliner. Helt fra starten har ambisjonen vært utvidelsen av teaterrommet som et kritisk erfaringsrom hvor særlig teaterets musiske og musikkdramaturgiske potensial står i sentrum. Som skrivende og komponerende regissør med både Ibsenprisen og flere Hedda-priser bak seg, trer Tore Vagn Lid med Kunsten å lage en felle lengre inn i rollen som dramatiker og komponist.

Regi, konsept, manus og musikk: Tore Vagn Lid
Medvirkende: Terje Strømdahl, Berit Opheim, Egil Haugland, Eira Sjaastad Huse, Gunnar Hauge, Christian Kjos, Tore Vagn Lid, Tor Christian F. Bleikli, Iver Bogen Griffiths, Anders Elsrud Hultgreen, Øystein Nesheim, Mikolaj Dolata, Mathias Grønsdahl, Regine Forthun m.fl.

Produsert av Transiteatret-Bergen i samarbeid med Det Vestnorske Teateret og Vega Scene og presentert i samarbeid med Festspillene i Bergen og Heddadagene 2022.

Støttet av Norsk Kulturråd og Bergen Kommune.

Varighet: ca 150 min

Foto: Transiteatret-Bergen