Vega scene

Knøttekino: Vennskap uten like
vennskap.jpg

FORESTILLINGERI VENNSKAP UTEN LIKE får vi se ekstraordinære vennskap blant mennesker, dyr og fantastiske vesener. Det blir et møte med Kyna som beskyttes av farens paraplyskjegg, en veloppdragen husgjest, en blomsterglad fugl og noen bier, ei katt som får venner langt hjemmefra, barn og voksne som bytter på rollene sine, et modig svart får, ei jente og et spøkelse som kommer godt overens og kolibrier og musikere som lager søt musikk sammen.

Knøttekino tar deg rett inn i en filmverden på barnas premisser. Konseptet er beregnet på barn fra 2-5 år, og at de voksne skal kunne hygge seg i selskapet. Vi legger frem myke puter og det er rom for å bevege seg rundt om man skulle bli veldig rastløs. For å gjøre det ekstra behagelig, demper vi både belysning og lyd.

PARAPLYER

paraplyer.png

I et land langt langt borte hvor det alltid regner tilbringer seksåringen Kyna livet bekymringsløst under farens paraplyskjegg med hunden Nana. Kyna har vært redd for regn siden dagen hun ble født. Faren lot derfor skjegget vokse for å beskytte henne. En natt blir Kynas liv snudd på hodet når Nana forsvinner. For å finne henne må Kyna stå opp i mot sin største frykt - regnet.

Regi: José Prats

Spilletid: 12 min

PERFEKT HUSGJEST

perfekthusgjest.jpg

Et hus blir besøkt av en ren, organisert og veloppdragen gjest. Filmen er laget av de prisvinnende regissørene Max Porter & Ru Kuwahata som er kjente for sin unike blandede medier animasjon, hvor håndlaget kunst og digitale teknikker møtes.

Regi: Max Porter & Ru Kuwahata

Spilletid: 1,5 min

DEN LILLE FUGLEN OG BIENE

Der_kleine_Vogel_und_die_Bienen_0758b.jpg 

Det er vår og blomstene springer ut for fullt. Høyt oppe i treet passer den lille fuglen på blomstene i et løvtre foran dens dør. Men det er ikke bare de vennlige biene som viser sin interesse for blomstene. Bak treeet venter en flammende rød rev på sin store sjanse. Dermed er en eventyrlig reise i gang.

Regi: Lena von Döhren

Spilletid: 4,5 min

KATTA I SEKKEN

kattaisekken.jpg 

Det er både fint og gøy å ha ei katt å leke med hjemme. Den tillitsfulle katta tenkte også for seg selv: «Det er godt å ha et hjem». Brått blir den fanget i en sekk midt på gata - forlatt til sin skjebne. Likeledes alt er bra som ender godt!

Regi: Nils Skapāns
Spilletid: 7 min

SNUDD PÅ HODET

snuddpåhodet.jpg

SNUDD PÅ HODET utforsker absurditeten i en verden hvor rollene til barn og voksne er byttet på. I løpet av en dag følger vi noen bisart reverserte samhandlinger. De oppløser dynamikken i forholdet til barn og voksne ved å ta for seg temaer om modenhet og foreldreskap på en komisk måte.

Regi: Hend Esmat & Lamiaa Diab
Spilletid: 5 min

SVART OG HVIT

BnW_Still_11.jpg 

Det svarte får blir mobbet ut av flokken sin. Men når faren truer er det kun en modig utenforstående som kan redde flokken fra en stor katastrofe.
Regi: Jesúz Pérez & Gerd Gockell

Spilletid: 5,5 min

SPØKELSESTIMEN

Ghoste Hour.jpg 

Hver kveld drar spøkelset ut for å hjemsøke alle i byen han bor i. Hver kveld må den lille jenta spise den sunne havregrøten hun ikke kan fordra. Akkurat denne kvelden møtes spøkelset og jenta for første gang og hun vil ikke la seg skremme av spøkelset. Dermed har de ikke annet valg enn å le av misforståelsene og … bli venner.

Regi: Nils Skapāns
Spilletid: 7,5 min

ENGLETROMPET

engletrompet.jpg

Kolibrier har utviklet seg et steg videre og drikker nektar fra en noe annerledes kilde enn det vi er vant med. Filmen har blitt inspirert av den eksostiske planten Engletrompet også kjent som Brugmansia.

Regi: Martinus Klemet
Spilletid: 2,5 min

Sammenlagt spilletid: 45 min

 

Visningen er støttet av Lokale kinotiltak / NFI

Unknown.png

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet Ukjent

Aldersgrense med begrunnelse