Vega scene

Knøttekino: Shoooms utrolige reise
Knøttekino: Shoooms utrolige reise

FORESTILLINGERSeptember blir den store måneden Knøttekino er tilbake på Vega igjen! Vi har gledet oss lenge til dette og kommer sterkt tilbake med flere rykende ferske program.

Knøttekino tar deg rett inn i en filmverden på barnas premisser. Konseptet er beregnet på barn fra 2-5 år, og at de voksne skal kunne hygge seg i selskapet. Vi legger frem myke puter og det er rom for å bevege seg rundt om man skulle bli veldig rastløs. For å gjøre det ekstra behagelig, demper vi både belysning og lyd.

TAPT OG FUNNET

lostandfound.png 

Før hovedfilmen byr vi på kortfilmen TAPT OG FUNNET. Den handler om en klumsete dinosaur som må bruke hele sitt strikkede selv i et forsøk på å redde reven han elsker mer enn noe annet på jord. Filmen vil rive i hjerterota og røre både små og store. Teknikken brukt er stop motion - iscenesatt i en japansk restaurant. Kortfilmen har blitt nominert til Oscar for beste stop-motion kortfilm.

SHOOOMS UTROLIGE REISE

shooomegg.png

I SHOOOMS UTROLIGE REISE klekker det ei lita babyugle midt under en storm i et våtlandskap. Denne babyugla er Shooom og hun får en ganske røff start på livet når hjemmet hennes faller sammen. I søken etter en mor og et nytt hjem dulter Shooom bortover mangroven sammen med hennes uklekkede søsken. Hun er ei modig åpenhjertig lita ugla og ser ikke bortifra at en alligator eller vaskebrjørn kan være mora hun leter etter.

shooomfugler.png 

Filmen har en rik variasjon i både dyre- og plantearter og er en fortreffelig måte å introdusere de yngste for det som finnes av liv i et våtlandskap. Gjennom å studere nøye hvordan dyr beveger seg har skaperne av denne 2D-animasjonen oppnådd et imponerende realistisk resulatat fra tegning til tegning. De har samlet inn intet mindre enn 22 internasjonale festivalpriser for Shoooms utrolige reise.

Sammenlagt spilletid: 35 min

 

Visningen er støttet av Lokale kinotiltak / NFI

Unknown.png

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet Ukjent

Aldersgrense med begrunnelse