Vega scene

Sommerprogram for barn og unge på Vega Scene

Velkommen til sommerprogram på Vega Scene!

VEGA SCENE tilbyr gratis sommerprogram med både kino- og teateraktivitet hverdager, fra 4-13. august, for forskjellige aldersgrupper.

KINOVISNINGER

Voksenfri - for deg mellom 9-15 år

Filmvisninger hver dag kl 11:30. Det koster kun en engangssum på 25 kr for filmklubbmedlemskap, og så er kinovisningene gratis! Ingen billettbestilling, kun oppmøte. Begrenset antall plasser pga. smittevern. Enkel servering inkludert.

Filmvisninger kl. 11:30:

4.august: Vilja - den rampete skogsfeen
5.august: Milo – Månens vokter
6.august: Binti

9.august: En katt i Paris
10.august: Den fantastiske Mikkel Rev
11.august: Min nabo Totoro
12.august: Den store stygge reven
13.august: Løvetannbarn
 

Filmkurs

Bli filmskaper! Torsdag 5. august 13:30-15:00 blir det filmkurs på Voksenfri! Abdullahi Bashir fra Ulven Studio holder filmkurs. Her lærer du å filme, hvordan bruke lys/lyd/kamera og hvordan redigere filmen.

Ulven Studio er en organisasjon som er laget av ungdommer som liker å lage filmer og serier. De er opptatt av å bruke fantasi og lage historier og ønsker å vise andre som liker å lage film hvordan det kan gjøres, uten at man nødvendigvis har mye utstyr.

 

Vega Ung Film - for deg mellom 16-25 år

Filmvisninger hver dag kl 14:00. Det koster kun 25 kr for filmmedlemskap, da er kinovisningene gratis! Ingen billettbestilling, kun oppmøte. Begrenset antall plasser pga. smittevern. Enkel servering inkludert.

Filmvisninger kl. 14:00:

4.august: Palm Springs
5.august: The Holy Mountain
6.august: Thelma

9.august: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
10.august: Sorry to Bother You
11.august: Akira
12.august: Trainspotting
13.august: Drive

 

TEATER

Teatervisningene er gratis, men begrenset antall plasser pga. smittevern. Gratisbilletter til alle forestillinger under kan hentes i billettluken på Vega eller reserveres på telefon 221 20 601 (hverdager 9:00-14:00 f.o.m. 2. august). Reserverte billetter må hentes 30 min. før forestillingen starter. Vi følger alle gjeldene regler smittevern.

11. august kl. 13:30:

LOKE TAR FERIE av Anima Mundi

Kan ditt klesskap være utgangspunkt for en figurteaterforestilling?

Loke tar ferie er en ny forestilling fra Anima Mundi inspirert av gamle fortellinger fra norrøn mytologi. Forestillingen oppfordrer til gjenbruk, lek og fantasi når gamle filler får nytt liv!

Fra hauger av klær ser vi hvordan en duk og noen skjorter plutselig blir til karakteren Loke. Han har fått nok av de andre æsene i Åsgard. Han føler ikke at han passer helt inn, og bestemmer seg rett og slett for at det er på tide med en ferie. Mens Loke farer gjennom de forskjellige verdenene i norrøn kosmologi møter vi på flere ulike karakterer som skapes ut av kleshaugen.

Workshop etter forestillingen:

Har du lyst til å leke med klær og oppdage flere skapninger som finnes i kleshaugen? Da kan du bli med på Anima Mundis figurteaterverksted. Sammen med figurspillerne og andre deltakere kan du få utforske kleshaugens uendelige potensiale. Med enkle kule-øyne på strikk og en gammel skjorte vil kun fantasien sette grenser! Her kan figurene komme til live, romstere rundt og interagere med hverandre.

 

12. august kl. 13:30:

WE COME FROM FAR, FAR AWAY av NIE

We Come from Far, Far Away har vunnet Heddapris i 2017 for beste forestilling for ungdom. Etter forestillingen blir det samtale med skuespillerne.

Inne i det store teltet er det et lite telt, og inne i det lille teltet er det en gutt. Han har reist langt. Han har stort sett reist alene. Han vil vise deg tingene han har med seg. Han vil også fortelle deg hvorfor han reiste, og veien han tok, men han kan ikke fortelle hvordan historien slutter…

Historien utspiller seg i en nær og intens atmosfære, inne i et telt, ved hjelp av levende musikk, historiefortelling, clowning og skyggeteater.

We Come from Far, Far Away er basert på historier samlet inn på Hvalstad transittmottak for mindreårige asylsøkere i Asker. I stykkets handling følger vi ungdommene Omar og Abdallah på deres flukt fra Aleppo i Syria, frem til en av de ankommer Oslo S. Forestillingen passer fra 10 år og oppover.

 

13. august kl. 18:00 og 20:00:

VI ER HAUSMANNS GATE av Vega Ung Teater

Vega Ung Teater setter opp en egen versjon av Vega Scenes teaterforestilling Vi er Hausmanns gate. Dette er en forestilling for deg med et bankende hjerte for Grünerløkka. En forestilling som gjennom musikk og teater skildrer levde liv i gata med det frynsete ryktet.

Manuset inneholder tekstbidrag fra Evelyn Rasmussen, Kate Pendry, Adele Cudjoe, Henriette Vedel og ensemblet fra Vega Ung Teater. Bidragene har blitt samlet, bearbeidet og formet av Katinka Rydin Berge og Anne Kathrine Fallmyr.

 

VELKOMMEN til en hyggelig sommer på Vega Scene!

 

Tusen takk til Oslo Kommune for støtte til Sommerprogrammet!

Vega Ung og Voksenfri er også støttet av Bufdir.

Vi er Hausmanns gate er støttet av Sparebankestiftelsen DNB og Bydel Grünerløkka.