Vega scene

Gritt


Drama
1 t. 59 min.
Tillatt for alle

GRITT_3840x2160-1.jpg

FORESTILLINGERNoen ganger dukker det opp underfundige filmer som virkelig setter seg i kroppen, og som du bærer med deg i lang tid etterpå. Når de i tillegg er så kunstnerisk ambisiøse og kompromissløse som Itonje Søimer Guttormsens GRITT er det bare å ta av seg hatten og applaudere!

Om filmen:

Filmen, som bygger videre på den kritikerroste kortfilmen Retrett, handler om kunstneren Gritt (briljant portrettert av Birgitte Larsen), en gang kjent som Gry-Jeanette. Hun var den som dro rett fra Romerike folkehøgskole til Hollywood for å søke lykken, men møtte veggen og måtte endre kurs. Nå, 17 år senere, er hun tilbake i Oslo.

Mens hennes tidligere studievenner har gjort karriere på landets teaterscener har Gritt et stort og radikalt kunstprosjekt hun brenner for å gjennomføre. Problemet er bare at svært få forstår visjonene hennes, og det skorter på både medhjelpere og økonomisk støtte. Et avslag fra Kulturrådet og bortfall av bosted gjør livssituasjonen ustabil, og bringer Gritt til Grusomhetens teater. Der tar hun bolig bak scenen, og begynner arbeidet med en egen forstilling som har som mål å overkjøre patriarkatet og begrave kapitalismen.

- Johanne Svendsen Rognlien

REGISSØR

Itonje Søimer Guttormsen (f. 1979) er regissør med utdannelse fra European Film College i Danmark, Den norske filmskolen og Akademin Valand i Sverige. Hun har tidligere laget kortfilmer som Irma ut i verden (2005), Andropia (2007), Den utvalgte (2008) og Retrett (2016), som fikk stor oppmerksomhet både i og utenfor Norge. Søimer Guttormsen står også bak kunstfilmfestivalen ByFlimmer og KORET. Gritt er hennes første spillefilm og en videreføring av kortfilmen Retrett.

*

bilde_omtale_korona_des2021.png 

Originaltittel Gritt

Regi Itonje Søimer Guttormsen
Språk engelsk/norsk
Produksjonår 2021

Skuespillere Birgitte Larsen Marte Wexelsen Goksøyr Lars Øyno Andrine Sæther Maria Grazia de Meo Lars Vaular

Sjanger Drama

Spilletid 1 t. 59 min.

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse Tillatt for alle