Vega scene

Hedda på Vega

I juni feirer vi teatret og det levende møtet med publikum sammen med 34 andre teatre over hele landet.

På grunn av pandemien blir Heddadagene noe annerledes i år, selv om Oslo nå såvidt har begynt å åpne opp. Vanligvis ville Vega Scene  vært vertskap for spennende forestillinger med ny norsk dramatikk fra andre deler av landet under Heddadagene, men i år blir det for risikabelt for andre teatre å turnere. Så det blir ingen Heddafestival i Oslo, men feiring over hele landet isteden. 

Alle forestillingene som er en del av Heddadagene finner du på Heddadagenes hjemmeside, inkludert et veldig spennende fagprogram.

 

På Vega Scene har vi tre begivenheter på programmet under Heddadagene:

 

5.juni:

«03:08:38 - Tilstander av Unntak» av Tore Vagn Lid på/fra Utøya strømmes live på Vega Scene

Forestillingen en rekonstruksjon av ettermiddagen 22. juli 2011 presentert i sanntid, sentrert rundt en komposisjon av autentiske radiosendinger og lydopptak fra denne dagen. Mot lydkulissene arbeider et team av tegnere, filmskapere og musikere med sine fortolkinger. 

Av mange årsaker vil det bare være mulig for et fåtall inviterte mennesker å være fysisk tilstede på Utøya denne kvelden. Samtidig er 22. juli noe som angikk, og som fortsatt angår, en hel nasjon. Derfor har Transiteatret-Bergen invitert med seg tolv teatre fra hele landet til å åpne sine dører denne kvelden, fra Kristiansand til Kirkenes, fra Haugesund til Hamar. 

Les mer og kjøp billetter her

8-12. juni:

Jenta med bombene - egenproduksjon fra Vega Scene

JENTA MED BOMBENE handler om en ung jente og hennes radikaliseringsprosess. Det nøstes opp hvordan hun har planlagt å bombe skolen sin og et kjøpesenter. Forestillingen undersøker hva det er i vår tid og vårt samfunn som gjør at ungdom blir tiltrukket av ekstremisme og velger å radikalisere seg.

På scenen blir nabojenta som ble terrorist representert av unge jenter fra Oslo-området. De tre voksne karakterene A, B og C viser de ulike reaksjonene og forklaringene som oppstår i synet på jenta fra samfunnet rundt.

Stykket er skrevet av den danske dramatikeren Tue Biering og regissert av Kjell Moberg, som tidligere har vunnet Heddaprisen for beste ungdomsforestilling.

Les mer og kjøp billetter her

10. juni:

Havboka i kinosal

Opplev den prisbelønte og kritikerroste teaterforestillingen HAVBOKA på det store lerretet.Ole Anders Tandberg dramatiserte Morten Strøksnes bestselger om miljøkatastrofen i havet og satte den i scene med Jan Sælid i den eneste rollen. Forestillingen fikk fantastiske kritikker, vant Hedda for beste regi og beste skuespiller og ble sett av publikum over hele landet. Jan og Ole Anders har, sammen med John Christian Rosenlund og noen av de beste folka innen film og her i landet, gjenskapt denne prisbelønte teaterforestillingen som film.

Les mer og kjøp billetter her