Vega scene

Voksenfri er årets barnefilmklubb

Hvert år deler Filmklubbforbundet ut prisen for beste filmklubb og beste barnefilmklubb. I år kan vi gratulere Vega Scenes Voksenfri med prisen for beste barnefilmklubb!

Juryens begrunnelse:

“Prisen for årets barnefilmklubb går til en relativ nystiftet barnefilmklubb. Tross sin unge alder har den imponert Filmklubbforbundet med høyt ambisjonsnivå, stor formidler-entusiasme og en fantastisk evne til å skape en inspirerende møteplass for barn nærmiljøet.

Siden oppstarten i 2019 har denne barnefilmklubben kunnet skilte med et nøye utvalgt og godt kalibrert filmprogram av høy kvalitet til bare 25 kr per semester. Dette til glede for sine unge medlemmer, som møter opp uansett hva som står på plakaten. Dette gjør de i visshet om at filmen de skal se, blir personlig innledet og presentert på en måte som gjør den tilgjengelig og interessant. Med spennende gjester på besøk, som aktuelle skuespillere og kritikere, blir det ekstra gøy å bli med på samtalen før og etter filmen. Om de har lyst til å lære mer, kan de være med på kurs med tema som slapstick, filmtricks og manusskriving. Slik kan barna trygt oppleve å bli underholdt, utfordret eller lære noe nytt – samtidig som de får gleden av å være sammen med venner i et mørklagt rom, med en god film på lerretet.

Selv i møte med krevende omstendigheter og sosial nedstenging, har denne barnefilmklubben på kort tid omstilt seg for å gi et tilbud til medlemmene. Når de nå må holde stengt på grunn av de strengeste koronatiltakene, satser de mer digitalt med alternative filmformidlingsmetoder på nett.

Filmklubbforbundet er spesielt glad for dette nye tilskuddet til barnefilmklubb-floraen, som gjennom sin innsats og sitt engasjement er en inspirasjon for andre barnefilmklubber landet rundt.

Det er en stor glede for oss å tildele prisen for Årets barnefilmklubb 2021 til Voksenfri barnefilmklubb i Oslo.”

VOKSENFRI er støttet av Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og skal være en åpen møteplass for barn og ungdom i større bysamfunn. Tilbudet ble utviklet med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB.