Vega scene

Teatervåren på Vega Scene

 

Refusjonsgaranti på alle teaterbilletter

 

Teateråret 2021 – eller året generelt - startet ikke helt som noen hadde håpet på. Men vi planlegger for en lysere vår og er optimistiske på at koronatåka snart skal lette. Vi ser frem mot å ønske publikum velkommen i teatret, når tiden er inne for det!

Alle billetter selges med refusjonsgaranti. Det betyr at pengene automatisk overføres tilbake til konto, dersom forestillingen blir avlyst. Vi tar smittevern på høyeste alvor og selger kun et begrenset antall billetter til hver forestilling og følger FHIs oppdaterte retningslinjer for smittevern til enhver tid.

Vi gleder oss til å spille for dere igjen! Enten det er med 10 eller 100 i salen.

Her kan du lese mer om vårens teaterprogram:

 

Jenta med Bombene

LIGGENDE 2 WEB.jpgPremiere 12. mars. Spiller til 8. april 

Billetter og mer info HER
Egenproduksjon fra Vega Teater

En ung jente planlegger å bombe skolen sin og et kjøpesenter. Ingen kjenner jenta, men mange har meninger om hva som har skjedd med henne. Hva gjør frykten for terror med hvordan vi ser på unge som blir radikaliserte? Jenta med Bombene er satt sammen av ulike reaksjoner på forskjellige hendelser der unge mennesker har planlagt eller begått terrorhandlinger. De er hentet fra ulike saker om høyre-, venstre- og muslimsk radikaliserte ungdom, men mønsteret er likt.   


På scenen treffer vi Hege Aga Edelsteen, Line Heie Hallem, Sebastian Skytterud Myers + tenåringsjenter fra hele Oslo.
Regi: Kjell Moberg.
Manus: Tue Biering. 

 

Skuddsikker vest

skuddsikker vest gjestespill m dato.png8. mars
Billetter og mer info HER
Gjestespill fra Brageteatret

Med Yahya Hassans poesi vil vi invitere deg inn i en nådeløs verden med angst, skuddsikker vest og mangel på muligheter. Men selv om traumene hersker, er det også spor av humor, rosa g-streng, hasj og håp. 

På scenen treffer vi Mohammed Aden Ali, Simo Elh Babi og Nils Bendik Henningsen Kvissel. 
Regi: Even Torgan

 

På omveien hjem

På omveien hjem gjestespill.png10. mars 

Billetter og mer info HER
Gjestespill fra Brageteatret Vinde har tatt toget til Lillehammer, uten at foreldrene hennes vet om det.  

Hun skal på bursdagen til lillesøsteren sin.   
Tilfeldigvis sitter Britt ved siden av henne, og mellom dem oppstår en helt egen fortrolighet, som kanskje bare kan oppstå på et tog, når man ikke skal noe annet enn å vente på at toget skal komme frem.  

På scenen finner du Hanne Gjerstad  Henrichen  og Martha  Kjørven .

Regi: Toril Solvang   

Passer best fra 10 år

 

Bortenfor stjernene

Bortenfor stjernene gjestespill.png11. og 12. mars 

Billetter og mer info HER

Gjestespill fra Brageteatret

Luka har laget et romskip, men hun kan ikke fly det alene, hun må ha medhjelpere.
 I den nye klassen, på den nye skolen, blir hun satt i gruppe med Hugo og Bille, og når de tre får en umulig oppgave av læreren blir romskipet svaret på problemet. De stikker av, ut i verdensrommet! 

Bortenfor stjernene er en skranglete og poetisk science-fiction forestilling for alle fra 5 år. 

På scenen finner du  Oda  Djuplasti, William Greni  Arnø  og Camilla  Klaudiussen. Brageteatrets teatersjef, Nils Petter Mørland, står for regi og manus.  

 


Dette livet eller det neste

Dette livet gjestespill.png15. – 18. april
Billetter og mer info HER
Gjestespill fra Østfold Internasjonale Teater 


Hva får en ung mann til å frivillig oppsøke krig i et fremmed land?   

Dette livet eller det neste er en brennende aktuell forestilling om søken etter mening og fellesskap, og om å gå seg vill på veien. Manuset er basert på forfatter Demian Vitanzas samtaler med «Tariq», en av 100 norske Syriafarere. Hovedrollen spilles av Ravdeep Singh Bajwa, kjent bl.a. fra NRK-serien Norsk-ish. Regi er ved Miriam Prestøy Lie, som tidligere har laget Heddanominerte Engelen frå Kobane.

 

Jordbær/Kake


Jordbær-kake gjestespill.png
11. – 21. mai 

Billetter og mer info om
 JORDBÆR og KAKE
Gjestespill fra Nelly Winterhalder

Jordbær/Kake handler om et helt vanlig samlivsbrudd, sett fra barnets perspektiv. Det er både såre og komiske, men også sinte og lekne episoder. Hannahs fortelling flettes sammen med jordbærplantenes livssyklus, med forandring som naturens grunnprinsipp. 

Mor og far skiller lag, og Hannah plasseres i to nye familieforhold. Publikum skal også skille lag. Voksne (alle over 10 år i denne sammenheng) og barn (de under 10 år) skal se hver sin forestilling samtidig og det må derfor kjøpes billett til hver av forestillingene, både til voksne og til barn. Forestillingen Jordbær er for barn i alderen 6-10 år, forestillingen Kake er for voksne (over 10 år). Barn og voksne møter på denne måten hver sin Hannah; én på 7 og én på 37 år. Begge forestillinger er basert på samme scenetekst.

Dersom barnet ikke ønsker å gå alene, kan foresatt kjøpe billett til Jordbær. For den ultimate kunstneriske opplevelse oppfordres det dog til at dere ser hver deres forestilling samtidig og møtes etterpå til en fin snakk om det dere har opplevd.

På scenen møter vi Kjærsti Odden Skjeldal, Torgunn Wold. Regi og manus ved Nelly Winterhalder.

 

De ultimate


 

de ultimate liggende.jpg10. april

Billetter og mer info HER  

Egenproduksjon fra Vega Teater 


 

En serie forestillinger laget av skuespillerne på Vega. Her utforsker Line Heie Hallem, Sebastian Skytterud Myers m.fl. teateruniverset innenfor et knippe dogmer de selv har satt.


Hvor mange nye historier kan vi fortelle på fem kvelder? Hvor mange nye dramatikere kan vi bli kjent med i løpet av et år? Hvor mange fortellinger er det plass til i løpet av en liten time? Og er det mulig å lage ultimate forestillinger på bare en uke?

 

Heddadagene

4. – 13. juni

Billetter og mer info kommer

Det blir også Heddafestival på Vega Scene i år. Vi kan enda ikke avsløre programmet for dette, men lover både spennende nye forestillinger og gledelig gjensyn med populære forestillinger fra drittåret 2020.