Vega scene

eggs ´n bakey


FORESTILLINGER

«Det beste teaterstykket jeg har sett på over 10 år» - Anna Moland, publikummer


«morsomt, satirisk, sårt og alvorlig» - Dagsavisen

 

«full av spennende ideer, humor og fiffige grep» - Subjekt

 

eggs ´ bakey vant både kritikerne og publikums hjerter når spilte på Vega Scene og rundt om i Nord-Norge i 2020. Dagsavisen trakk den frem som en av de forestillingene du burde se i 2020. Billettene gikk unna sist, så vær rask med å sikre deg billetter til våren 2021. Du får pengene tilbake på konto dersom vi må avlyse.

 

Den første forelskelsen. Den første snøen. Ditt første kyss. Å holde noen i hånda. Miste grepet. Kjærlighetssorgen. Leve med anger. Det som aldri gikk. Barnet som aldri kom. Begynne på ny. Ny snø, ny ild, nytt hjerte, nytt kyss. Ny hånd. Ikke miste grepet. Holde fast. Holde et hjerte. Holde et barn. I armene dine. Se det vokse og se tiden gå. Se livet gå. Prøve å forstå. Sitte ved kjøkkenvinduet. Bare prøve å være.  

eggs 'n bakey er en hyllest til alle de små og store, gode og vonde, øyeblikkene i livet. En hyllest til kjærlighet, hat, sjalusi, glede, omsorg, savn og nytelse. En hyllest til den som bare er der, og den du lengter etter. Den du kanskje hadde, men som glapp rett foran øynene dine. Dramatiker Rolf Kristian Larsen balanserer mesterlig mellom humor, alvor og satire når han skildrer alle de hverdagslige tingene som til sammen utgjør livet. 

 

Musikken i forestillingen er hentet fra Sondre Justads diskografi. Justad er en norsk artist og låtskriver fra Henningsvær og Borg i Lofoten. Han ga ut debutalbumet Riv i hjertet oktober 2015 og har siden kapret listetopper, dansegulv samt pike- og guttehjerter landet over. 

  

Dramatiker-stjerneskuddet Rolf Kristian Larsen (f. 1983) er kanskje mest kjent for sine roller i «Mannen som elsket Yngve», «Nobel, «Kampen om Tungtvannet” og «Heimebane». eggs 'n bakey er hans femte stykke som dramatiker, fra før har han også skrevet l.i.f.e.g.o.e.s.o.n for Det Norske Teatret, og Solveig: .. peer aspera ad astra som hadde premiere på Gålå, august 2019.

 
Forestillingen er produsert av Vega Teater.  

 

Passer fra 15 år og oppover.
Varighet ca 1t og 30 min.

 

Pressen om forestillingen:

«Aktørene gjør en kjempejobb. De fyller det formatet de er blitt tildelt. De har timing, rytme og tilstedeværelse. De flytter rundt på, går inn og ut av, klatrer og krabber på den smart konstruerte, lettreiste scenografien, en slags gapahuk i kontinuerlig transformasjon.» - Chris Erichsen, Scenekunst

«Også de tre skuespillernes innsats imponerer. Det er tydelig at de er helt sprekkeferdige over endelig å få vist forestillinga etter å ha blitt avbrutt på oppløpssida (premieren skulle egentlig ha vært like etter 12. mars). De spiller nærmest med hjertene utenpå ullskjorta og klarer å understøtte både de såre, rå og euforiske partiene i manus, på en, ja, leken måte.» -  Hedda Fredly, Shakespeare Tidsskriftet

 

Medvirkende på scenen:

Line Heie Hallem
bredde_eggs_3.jpg


Sebastian Skytterud Myers

bredde_eggs_2.jpg

 

Hege Aga Adelsteen
bredde_eggs_1.jpg

 

Tekst: Rolf Kristian Larsen
Musikk av: Sondre Justad 
Regi: Kjell Moberg
Scenografi Even Børsum
Musikalsk leder: Bård Watn
Lysdesign: Oscar Udbye
Mask og hår: Eva Sharp
Produsent: Marianne Siljuberg
Sufflør: Thea Marion Aasen 
Marked: Ida Hauge Johannessen
Foto, video og design: Magnus Owe og Erika Hebbert

  

Skuespillet er utviklet med støtte fra Dramatikkens hus.