Vega scene

Podcast

Med live-podkasten «Projektoratet» etablerer Vega Scene et regelmessig arrangement der filmkritikk og diskusjoner om filmkultur står i fokus.

Gjennom høsten og vinteren vil «Projektoratet» snakke om film med utgangspunkt i hva som vises på kino (både på Vega og andre steder), og dessuten løfte frem spennende oppdagelser fra festivaler, debattskapende artikler om film og aktuelle utgivelser på fysiske formater. I tillegg vil panelet (bestående av Morgenbladets Aksel Kielland og Montages' Lars Ole Kristiansen) organisere konkurranser, og straks det blir mulig å avholde arrangementer i Vegas vestibyle, ønsker vi også å aktivisere publikum på andre måter.

God lytting!

 

Projektoratet #1

Projektoratet #1 : 2 .pngI denne første episoden av Vega Scene sin nye podkast, Projektoratet, står kinohøsten som helhet og filmene TENET og ON THE ROCKS i fokus.

 

 

Projektoratet #2

Projektoratet #2 : 2 .jpgI den andre episoden av Vega Scene sin nye podkast tas Roy Anderssons OM DET UENDELIGE og den norske dokumentaren KUNSTNEREN OG TYVEN i nærmere øyesyn. I tillegg rapporterer vi fra Bergen internasjonale filmfestival.

 

 

Projektoratet #3

Projektoratet #3 .jpgI den tredje episoden av Vega Scene sin nye podkast Projektoratet diskuterer vi Cinematekets Roma-serie, Thomas Vinterbergs ET GLASS TIL og den polariserende, to timer og førti minutter lange helvetesfilmen THE PAINTED BIRD.

 


 

Projektoratet #4

Projektoratet #4.pngI denne episoden av Projektoratet står kinohøstens skrekkfilmer i fokus. (Bildet: Michelle Frostad)

Kinoene i Oslo og flere av landets største byer har igjen stengt ned – i første omgang i tre uker, men vi får forhåpentligvis se flere av de diskuterte titlene når dørene åpner opp igjen.

 

 

Projektoratet #5

Projektoratet #5 .pngI denne episoden diskuterer vi den amerikanske indiefilmen PALM SPRINGS og den norske suksessdokumentaren KUNSTNEREN OG TYVEN.

 

 

Projektoratet #6

Projektoratet #6 .jpgI denne episoden diskuterer vi David Finchers kinoaktuelle Netflix-produksjon MANK, som handler om hvordan manuset til klassikeren CITIZEN KANE ble til.

 

 

Vega Scene sin filmpodkast «Projektoratet» er støttet av Norsk kulturråd.

Kulturradet_Endorser_Svart_Nynorsk.jpg