Vega scene

Feels Good Man


Dokumentar
1 t. 32 min.

FGM-Main-scaled.jpg

FORESTILLINGERFeels Good Man + Liker stilen

Oslo Comics Expo, Bergen internasjonale filmfestival og Vega Scene inviterer til visning av FEELS GOOD MAN, den utrolige historien om hvordan tegneseriefiguren Pepe ble et symbol på hvit nasjonalisme.

Om filmen: 

Hva gjør du når noe du har skapt for å underholde deg selv og andre blir et symbol på hvit nasjonalisme og en politisk bevegelse du ikke ønsker noen som helst befatning med? Frem til 2016 var Matt Furie en kritikerrost, men obskur tegneserieskaper, som var mer kjent for memer av figurene hans enn for de faktiske tegneseriene han hadde gitt ut. Da en gruppe nettroll og selvbestaltede kaosmagikere bestemte seg for å gjøre hans figur Pepe til en avatar for alt-right-bevegelsen og Donald Trump, ble Furies livsverk forvandlet til et surrealistisk mareritt. 

Dokumentaren FEELS GOOD MAN handler om hvordan kapringen av Pepe har preget Furies liv, og hvordan han har kjempet for å ta tilbake kontrollen over sin mest kjente figur. Dette er en fascinerende og innsiktsfull film om samspillet mellom sosiale medier og den virkelige verden, og om hvordan bisarre, absurde og tilsynelatende uskyldige internettfenomener kan påvirke den kollektive bevisstheten – med skjebnesvangre konsekvenser.

Som forfilm vises LIKER STILEN, Bendik Kaltenborns skildring av et feberaktig og tragikomisk Oslo der mennesker går til grunne i stress, aggresjon og utenforskap før de får tredd et stykke neglisjert folketro nedover seg med dødelig utgang. Bedre tegneseriefilm-double bill enn dette får du rett og slett ikke.

Lerretsbilde_smittevern.png 

Originaltittel

Regi Arthur Jones
Språk engelsk
Produksjonår 2020

Skuespillere

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 32 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse