Vega scene

CODA: The Fits + Silent Gestures
The Fits bred.png

FORESTILLINGERTHE FITS er full av energi, fysisk bevegelse og girl power, samtidig som det er noe dvelende og gåtefullt over fremstillingen av sykdommen blant ungjentene. En oppvekstskildring fra øverste hylle.

Om filmen:

Kullsvart, flettet hår, senete kropp, definerte muskler, sterk vilje. Elleve år gamle Toni fra Cincinatti trener boksing sammen med storebroren sin, men kaster nysgjerrige blikk over på de selvsikre og forfengelige tenåringsjentene i dansegruppa Løvinnene. Like etter at Toni blir tatt opp i gruppa, blir flere av jentene rammet av mystiske anfall med uforklarlige krampetrekninger og besvimelser. Skyldes det stress? Nerver? Er det noe i drikkevannet? Og er det smittsomt? Mens Toni prøver å få grep om dansen, betrakter hun den tiltagende epidemien rundt seg med skepsis og fascinasjon.

Med sparsommelig dialog, men et ekspressivt lydbilde og et velkomponert visuellt blikk, presenterer THE FITS oss for Tonis verden. Filmen er full av energi, fysisk bevegelse og girl power, samtidig som det er noe dvelende og gåtefullt over fremstillingen av sykdommen blant ungjentene. En oppvekstskildring fra øverste hylle.

SILENT GESTURES

Det finnes et språk av bevegelse og gester som er kapabelt til å kommunisere den følelsesmessige tilstanden til en person på en dypt bevegende måte. Koreografien utforsker en evne til å lage en autentisk form for bevegelse.

There is a language of movement and gesture that is capable of communicating the emotional state of a person in a profound and deeply moving way. The choreography explores an ability to create an authentic way of moving.

Cast: Conor Kerrigan, Folu Odimayo, Eddie Hookham

GBR 2019 | Exp. | 15 min.
Director: Harry Brooks

Bevegelse på lerretet.png 

Fire filmer over fire dager på hva koreografi på lerretet kan være, i en uvant kontekst.

Programmet spenner over ulike sjangre og tidsperioder, og fra det smale til det kommersielle. Sannsynligvis vil det overraske og forhåpentlig vil det provosere frem spørsmål om hva koreografi er.

Koreografi blir brukt i kampsportscener i film, uten at vi tenker nevneverdig over det. Siden dans oftest foregår i det klassiske scenerommet, er det som regel dette det blir assosiert med. Vi ønsker med dette programmet å gi et innblikk i og øke bevisstheten om hva dans og koreografi kan være. Kall det gjerne en utforsking av bevegelsenes rekkefølge og komposisjon.

Dansekortfilmene vil vises i forkant av en vanlig kinovisning på VEGA scene, hvor kortfilmen er nøye utvalgt til å passe kinofilmen. Både den danseinteresserte og den filminteresserte vil finne noe å glede seg over i dette filmprogrammet.

Programmet er et samarbeid mellom Vega Scene sin egen programsjef, Truls Foss, og CODA Oslo International Dance Festival, samt DansiT i Trondheim som bidrar med dansekortfilmene.

Initiert av Sofie Amiri.

Lerretsbilde_smittevern.png 

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse