Vega scene

Vi er Hausmanns gate


FORESTILLINGER

Vega Teater kan endelig presentere Vi er Hausmanns gate. Dette er en forestilling for deg med et bankende hjerte for Grünerløkka. En forestilling som gjennom slampoesi, musikk og teater skildrer levde liv i gata med det frynsete ryktet.

 

Dersom forestillingene skulle bli avlyst får du pengene tilbake på kontoen din automatisk.

 

Vi var her i går, vi er her i dag, kanskje i morgen.

Er det noe som er sikkert er det at verden og menneskene som bor her er i kontinuerlig bevegelse og endring. Slik er det også for vår gate – Hausmanns gate.

I Vi er Hausmanns gate møter vi mennesker som på ulike tidspunkt har levd sine liv i Hausmannsgate. De er innflyttere, gjenboere, borteboere, nordmenn, latviere, pakistanere, eiendomsmeglere, okkupanter, immigranter, unge, gamle, kaffeavhengige og gravide. De er deg. De er meg. De er oss. Inntil de forsvinner, og de ville dyrene kommer frem.

Vi er Hausmanns gate har tatt utgangspunkt i dokumentarisk materiale, herav intervjuer, arkivmateriale, avisartikler og samtaler med personer i Vega Scene sitt nabolag. Materialet har blitt omformet og bearbeidet, og til sist blitt en forestilling der dokumentarisme, fiksjon, drømmer og visjoner sømløst veves sammen. Forestillingen tar deg med inn i gatas historie og byr på overaskende, viktige og sprø øyeblikk fra gatas liv.

Vi er Hausmanns gate fortelles gjennom en særegen sammensmelting av tekst, bevegelse, lyd og bilde. Lydbildet av Hausmannsgate skapes av Bjarne Kvinnsland, i samarbeid med musikerne Trygve Seim og Sika Masters Heien. Videodesign er utviklet av Audun Notewarp. Denne gangen har vi også med oss aktører fra vår egen ungdomsgruppe Vega Ung, som en del av det øvrige skuespillerensemblet.

Vi er Hausmanns gate har blitt til i samarbeid med en rekke bidragsytere. Manuset inneholder tekstbidrag fra Evelyn Rasmussen, Kate Pendry, Adele Cudjoe, Henriette Vedel og ensemblet fra Vega Ung. Bidragene har blitt samlet, bearbeidet og formet av regissør Katinka Rydin Berge.

«Øynene våre plukker det ene ut i bilde. En liten detalj som får lys, mens det andre forsvinner i grått. Papiret er mitt. Blyantene er mine. Jeg leker ikke Gud. Jeg er Hausmanns gate.»

Medvirkende:

Skuespillere: Line Heie Hallem, Sebastian Skytterud Myers, Hege Aga Edelsteen og skuespillere fra Vega Ung
Musikere: Trygve Seim og Sikia Chi Masters Heien. 

Regi og manus: Katinka Rydin Berge
Scenografi/lys: Arne Lindberget
Audiovisuell design: Audun Notevarp
Musikk: Bjarne Kvinnsland
Kostymedesign: Christina Lovery
Koreografi Vega Ung: Anne Kathrine Fallmyr
Dramaturg: Kjersti Gulliksrud
Design: Erika Hebbert
Marked: Ida Hauge Johannessen
Inspisient: Marianne Siljuberg
Produsent: Anita Basmo Bjørnstad


Passer fra 15 år.

 

Forestillingen er støttet av Sparebankstiftelsen, Fritt Ord, Kulturrådet og Urbanium-gruppen. Vega Ung er støttet av Dnb Sparebankstiftelsen og Bufdir.