Vega scene

Maiden


Dokumentar
1 t. 36 min.

MAIDEN.jpg

FORESTILLINGEROslo Dokumentarkino, HUMAN og Vega Scene er tilbake med dokumentarfilmer på onsdager. Først ut for semesteret er kritikerroste og prisbelønnede, MAIDEN.

Om filmen:

MAIDEN dykker ned i den utrolige historien om seileren Tracy Edwards, som mot alle odds blei den første kvinnelige skipperen til å seile med et kvinnelig mannskap i Whitbread Round the World Race i 1989.

MAIDEN er den inspirerende historien om hvordan Tracy Edwards, en 24 år gammel kokk på charterbåter, ble skipper for det første helt kvinnelige mannskapet som deltok i Whitbread Round the World Race i 1989. Tracys drøm ble motarbeidet på alle sider: hennes mannlige konkurrenter trodde et mannskap bestående av kvinner aldri ville klare det, den sjåvinistiske yachting-pressen satset på at hun mislyktes, og potensielle sponsorer avviste henne i frykt for at de ville dø til sjøs og få dårlig presse. Tracy nektet å gi seg: Hun pantsatte hjemmet sitt og kjøpte en brukt båt og satset alt på at laget hennes kunne stille på startstreken. Med god støtte fra sitt bemerkelsesverdige mannskap overrasket Tracy den sjåvinistiske idretten.

Regissør: Alex Holmes
Land: UK
Lengde: 93 min
År: 2018
Format: DCP
Aldersgrense: 15 år

____________________

Torsdag 30. april offentliggjorde regjeringen at de vil åpne for samlinger med opptil 50 personer, dersom man følger smittevernreglene og opprettholder minimum én meters avstand mellom deltagerne. Vi gleder oss til å ta dere imot på Vega igjen! Les mer om smittevernreglene og midlertidig prisøkning her.

Lerretsbilde_smittevern.jpg

Originaltittel Maiden

Regi Alex Holmes
Språk engelsk
Produksjonår 2018

Skuespillere Tracy Edwards

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 36 min.

Nasjonalitet Storbritannia

Aldersgrense med begrunnelse