Vega scene

Tenet


Action / Drama / Thriller
2 t. 30 min.
12 år

TENET_1920x1080_Tsr_NY.jpg

FORESTILLINGERTiden løper ut.

Om filmen:

En ny actionfylt film fra regissør Christopher Nolan (Batman trilogy, Dunkirk) som omhandler både internasjonal spionasje, tidsreiser og evolusjon. Filmen er innspilt i en rekke land, blant annet i Norge på Tjuvholmen og taket av operahuset i Oslo.

NB. Søndag 11. okt. samarbeider CODA og VEGA om en spesialvisning av TENET.

Tenet bred 31.png

Bevegelse på lerretet.png 

Fire filmer over fire dager på hva koreografi på lerretet kan være, i en uvant kontekst.

Programmet spenner over ulike sjangre og tidsperioder, og fra det smale til det kommersielle. Sannsynligvis vil det overraske og forhåpentlig vil det provosere frem spørsmål om hva koreografi er.

Koreografi blir brukt i kampsportscener i film, uten at vi tenker nevneverdig over det. Siden dans oftest foregår i det klassiske scenerommet, er det som regel dette det blir assosiert med. Vi ønsker med dette programmet å gi et innblikk i og øke bevisstheten om hva dans og koreografi kan være. Kall det gjerne en utforsking av bevegelsenes rekkefølge og komposisjon.

Dansekortfilmene vil vises i forkant av en vanlig kinovisning på VEGA scene, hvor kortfilmen er nøye utvalgt til å passe kinofilmen. Både den danseinteresserte og den filminteresserte vil finne noe å glede seg over i dette filmprogrammet.

Programmet er et samarbeid mellom Vega Scene sin egen programsjef, Truls Foss, og CODA Oslo International Dance Festival, samt DansiT i Trondheim som bidrar med dansekortfilmene.

Initiert av Sofie Amiri.

Lerretsbilde_smittevern.png

Originaltittel Tenet

Regi Christopher Nolan
Språk engelsk
Produksjonår

Skuespillere John David Washington Robert Pattinson Elizabeth Debicki Aaron Taylor-Johnson

Sjanger Action / Drama / Thriller

Spilletid 2 t. 30 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse 12 år