Vega scene

I Am Not Your Negro


Dokumentar
1 t. 32 min.
12 år

im not your NY.jpg

FORESTILLINGEROslo Dokumentarkino, HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival og Vega inviterer til visning av Raoul Pecks kritikerroste dokumentarfilm, I AM NOT YOUR NEGRO

Den anerkjente amerikanske forfatteren James Baldwin påbegynte arbeidet med boken «Remember This House» i juni 1979. Dette skulle bli en revolusjonær og dypt personlig tekst, med utgangspunkt i Baldwins erindringer av sine venner, borgerrettighetsforkjemperne Malcolm X, Medgar Evers og Martin Luther King. Da Baldwin døde i 1987, hadde han imidlertid kun skrevet 30 sider.

Regissør Raoul Peck har omformet denne hittil upubliserte teksten til en hardtslående kollasj av arkivfotografier, film- og nyhetsklipp. Baldwins ufullstendige manus inneholder sylskarpe betraktninger rundt de smertefulle opplevelsene knyttet til å være en svart amerikaner, og bidrar til å omskrive den amerikanske historien. Pecks film trekker linjer fra boikottene og kampen mot rasesegregering på 1950- og 60-tallet, til de problematiske fremstillingene av svarte amerikanere i mainstream-kulturen, og demonstrasjonene mot politivold, som finner sted den dag i dag, med utgangspunkt i Baldwins personlige erfaringer og hans komplekse forhold til Black Power-bevegelsen.

I AM NOT YOUR NEGRO er et kraftfullt og oppsiktsvekkende essay over afroamerikaneres virkelighet, og tematikken er stadig brennende aktuell. Samuel L. Jacksons fortellerstemme løfter på nydelig vis frem Baldwins poetiske, meditative språk.

I samarbeid med Oslo Dokumentarkino og HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival.

*

Pressen om I AM NOT YOUR NEGRO:

Årets viktigste film!
- Filmmagasinet, terningkast 6

En brennhet, kampvillig dokumentar som man vanskelig kan stille seg likegyldig til.
- NRK Filmpolitiet, terningkast 6

Briljant filmatisk essay om rasisme. Få I AM NOT YOUR NEGRO inn på skolens pensumliste. Nå!
- BT, terningkast 6

Mesterlig om rasisme i USA. En av de aller beste dokumentarfilmene.
- Adressa, terningkast 6

En rørende, fantastisk og brennaktuell film.
- Stavanger Aftenblad, terningkast 6

I Am Not Your Negro.jpg

2.jpg

4.jpg

1.jpg 

____________________

____________________

Torsdag 30. april offentliggjorde regjeringen at de vil åpne for samlinger med opptil 50 personer, dersom man følger smittevernreglene og opprettholder minimum én meters avstand mellom deltagerne. Vi gleder oss til å ta dere imot på Vega igjen! Les mer om smittevernreglene og midlertidig prisøkning her.

Lerretsbilde_smittevern.jpg

Originaltittel I Am Not Your Negro

Regi Raoul Peck
Språk engelsk
Produksjonår 2016

Skuespillere Samuel. L. Jackson

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 32 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse 12 år