Vega scene

iHUMAN


Dokumentar
1 t. 39 min.
12 år

Ihuman_4.juli

FORESTILLINGERRegissørbesøk: Torsdag 4. juni, kl. 18.00, inviterer Vega og Euforia Film til spesialvisning av den kritikerroste dokumentarfilmen, iHUMAN, regissert av Tonje Hessen Schei. Regissøren selv vil være tilstede under visningen og filmen følges opp med en Q&A.

Torsdag 30. april offentliggjorde regjeringen at de vil åpne for samlinger med opptil 50 personer, dersom man følger smittevernreglene og opprettholder minimum én meters avstand mellom deltagerne. Vi gleder oss til å ta dere imot på Vega igjen! Les mer om smittevernreglene og midlertidig prisøkning her.

 

Lerretsbilde_smittevern.jpg

 

 

Om filmen:

iHUMAN er den første internasjonale kinodokumentaren som viser den akselererende industriens politiske og sosiale konsekvenser gjennom møter med noen av de største pionerene i vår tid. Og hvordan sikrer vi at kunstig intelligens blir brukt i det godes tjeneste og ikke til overvåking, undertrykking og krigføring? Teknologifirmaene oppleves som de nye supermaktene, kommer teknologien til å ta strupetak på demokratiet? Menneskeheten står foran et veiskille.

iHUMAN hadde verdenspremiere på prestisjetunge IDFA i Amsterdam før jul, med Edward Snowden i aftertalk. Filmen har også vært vist på FN-konferanse i Genève, presentert på G7-toppmøte og i EU, og skal vises på World Economic Forums "Global Technology Governance Summit" i april.

Filmskaper Tonje Hessen Schei vant Amanda, Gullruten og flere internasjonale priser for sin forrige dokumentarfilm DRONE, som omhandler CIA sitt hemmelige program for drone-krigføring. Hessen Schei har siden 1996 jobbet med uavhengig dokumentarfilm, og hatt filmer på Netflix og TV-kanaler og festivaler over hele verden. Hun har figurert i nasjonal og internasjonal media, blant annet i The Guardian, Monocle, VICE og Wired, samt på CNN og BBC.

iHuman_1500x2000posterClean.jpg 

Originaltittel iHUMAN

Regi Tonje Hessen Schei
Språk engelsk
Produksjonår 2019

Skuespillere Ilya Sutskever Ben Goertzel Max Tegmark Jürgen Schmidhuber Hao Li Silvina Seres m.fl.

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 39 min.

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse 12 år