Vega scene

The Neon Demon
The Neon Demon Event web.jpg

FORESTILLINGER«Who wants sour milk when you can have fresh meat?»

Moteindustrien spiser bokstavelig talt opp unge skjønnheter i denne neonfargede allegorien fra den kontroversielle dansken bak Pusher-filmene og Drive.

16 år gamle Jesse har kommet til Los Angeles med håp om å bli modell. Jesse fremstår som et dådyr frosset i frontlyktene til en bil, med en naturlig skjønnhet som ikke kan kjøpes for penger. Hun vet at andre kvinner vil drepe for å se ut som henne.
«Beauty isn’t everything, it’s the only thing.»

Vi i Vega Filmklubb ønsker å rette fokus mot en perverst vakker og vågal sjangerperle som reflekterer den nådeløse narsissismen i Instagrams tidsalder.

The Neon Demon tar seg god tid, og er ikke en film for alle. Men hvis en tenner på neonlys, atmosfærisk synth, kjoler, glitter og noen liter blod, så er det bare å glede seg. Fargeblinde Winding Refn bruker sterke farger med god hjelp fra fotograf Natasha Braier. Soundtracket av Cliff Martinez er et av forrige tiårs aller beste.

The Neon Demon
Lengde: 1 time og 57 min
Format: DCP

Produksjonsår: 2016
Nasjonalitet: USA
Regi: Nicolas Winding Refn
Med: Elle FanningJena Malone, Keanu Reeves
Manus: Nicolas Winding Refn, Mary Laws, Polly Stenham
Foto: Natasha Braier
Musikk: Cliff Martinez
Produksjonsselskap: Space Rocket Nation, Vendian Entertainment, Bold Films, Danish Broadcsting Corporation, MEDIA Programme of the European Union

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår 2016

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse