Vega scene

Resistance Fighters
Resistance Fighters.jpg

FORESTILLINGERBlir antibiotikaresistens vår apokalypse?

Det blir introduksjon og samtale med Erik Martiniussen, forfatter av boka "Krigen mot bakteriene" på begge visningene.
 

I 2015 ble skrekkscenariet virkelighet: den første bakterien som er resistent mot alle kjente antibiotika ble oppdaget. Denne vitenskapsthrilleren forteller den sjokkerende historien om ignoranse og grådighet som har ført oss til bristepunktet, og tegner et dramatisk bilde av vår nære framtid: innen 2050 vil vi ikke lenger ha antibiotika som virker. Vi er i ferd med å tape kappløpet, og filmen følger forskerne, diplomatene og legene som står i spissen for kampen mot dette scenariet. Nye typer antibiotika må utvikles, og overforbruket, spesielt til dyr, må vekk. Men er milliardindustriene og politikerne villige til å gjøre det som trengs for å unngå nok en menneskeskapt katastrofe?

 

Filmen inngår i vårt faste konsept Dokumentarkino på Vega. Hver onsdag kl. 18:00 viser vi prisbelønte og aktuelle dokumentarfilmer. Seksjonen er et samarbeid mellom Vega Scene, Oslo Dokumentarkino og HUMAN International Documentary Film Festival.

 

 

****


Skrevet om boka "Krigen mot bakteriene":

Terningkast 6
"Erik Martiniussen imponerer med sin klarhet, grundighet og enorme stofftilfang – og ikke minst språklige tydelighet som gjør at boka med letthet kan leses av gud og hvermann."
- Dagbladet

Terningkast 6
"Koronaviruset kan bli småtteri mot trusselen frå antibiotikaresistens. Erik Martiniussen ropar varsku utan å ropa ulv. Slikt blir det framifrå helseopplysning av. (…) Forskingsjournalistikk av høg klasse."
- Stavanger Aftenblad

 

Tyskland / 2019 / 98 min / Engelsk, tysk, Regi: Michael Wech, Prod: BROADVIEW Pictures, DCP, 15 år

 

____________________

Det er trygt å dra på kino- og teater på Vega Scene. Les mer om smittevernreglene og midlertidig prisøkning her.

 

 

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse