Vega scene

The Souvenir


Drama / Romantikk
1 t. 59 min.

The-Souvenir-m-Trio-logo.jpg

FORESTILLINGEREn av fjorårets aller beste filmer, signert den talentfulle filmskaperen Joanna Hogg, handler om en ung kunstner og destruktiv kjærlighet.

THE SOUVENIR utspiller seg i 1980-tallets London, der den unge studenten Julie (spilt av Honor Swinton Byrne) forfølger sine ambisjoner om å bli filmskaper. Hun blir kjent med den karismatiske, kjederøykende og verdensvante kunsthistorikeren Anthony (Tom Burke), som introduserer henne til den høykulturelle verden han beveger seg i. Et lidenskapelig, men farlig forhold begynner å utvikle seg.

Filmen er et autobiografisk verk som i høy grad er basert på regissør Joanna Hoggs egne opplevelser. Tittelen er hentet fra et 1700-talls av maleri Jean-Honoré Fragonard som hennes langt eldre og raffinerte elsker introduserte henne for. Detaljer som beliggenheten og innredningen til hennes leilighet i London, samt enkelte replikker og hele dialoger basert på gamle brev ble nøyaktig rekonstruert i filmen.

Om regissøren

Joanna Hoggs (f. 1960) er en britisk filmskaper og manusforfatter. THE SOUVENIR er hennes fjerde spillefilm etter de kritikerroste UNRELATED (2007), ARCHIPELAGO (2010) og EXHIBITION (2013).

Filmen vises i samarbeid med Cinemateket i Oslo og Kunstnernes hus kino.

MV5BMTk2NjY3NDYzN15BMl5BanBnXkFtZTgwOTUxNzg0NzM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg 

Originaltittel The Souvenir

Regi Joanna Hogg
Språk engelsk
Produksjonår 2019

Skuespillere Honor Swinton Byrne Tom Burke Tilda Swinton

Sjanger Drama / Romantikk

Spilletid 1 t. 59 min.

Nasjonalitet Storbritannia

Aldersgrense med begrunnelse