Vega scene

Den store skolekinodagen på Vega Scene 11. februar

Sett levende bilder på undervisningen.

Vil du ta med elevene dine på en litt annerledes skoletime? Den store skolekinodagen (DSSK) går av stabelen tirsdag 11. februar 2020 og vi ønsker lærere og elever velkommen til Vega Scene.

Filmene vi viser tar tak i relevant tematikk for undervisning i ulike skolefag, og gjør vanskelige temaer lettere å forstå. Det medfølger undervisningsmateriell med for- og etterarbeid til alle filmene.

Vi kan også tilpasse visningen med introduksjoner før visningen eller samtaler om ønskelig.

Ønsker du å ta med elevene på kino?  

Ta kontakt med Anne Kathrine Fallmyr for mer info ak@vegascene.no

 

Program

09:00 iHuman

09:00 Arriettas Hemmelige Verden (norsk versjon)

09:30 Jojo Rabbit

11:00 Løvetannbarn

11:00 Harajuku

11:45 iHuman

13:00 mid90s

 

iHuman

Lengde: 99 min

Aldersgrense: antatt 12 år
 

Om filmen

Menneskeheten står foran et veiskille. Kunstig intelligens er blitt så avansert at vi står overfor en rekke etiske dilemmaer. Er vi i ferd med å gjøre oss selv overflødige? Og hvordan sikrer vi at kunstig intelligens blir brukt i det godes tjeneste og ikke til overvåking, undertrykking og krigføring? Teknologifirmaene oppleves som de nye supermaktene, kommer teknologien til å ta strupetak på demokratiet?

 

Dokumentar-thrilleren iHUMAN tar oss med på en reise inn i den «usynlige revolusjonen», hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker, samfunnet og fremtiden. Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Men, hvem har egentlig kontrollen? iHUMAN er den første internasjonale kinodokumentaren som viser den akselererende industriens politiske og sosiale konsekvenser gjennom møter med noen av de største pionerene i vår tid.

 

Arriettas Hemmelige Verden

Lengde: 94 min

Aldersgrense: 6 år (Enkelte dramatiske og truende scener gjør at filmen får 6-årsgrense.)

 

Om filmen

Under gulvet i et stort vakkert hus, i en magisk gjengrodd hage, bor bittelille Arrietta på 14 med sine like små foreldre. I huset bor en gammel dame som er lykkelig uvitende om sine leieboere.

 

Alt de eier lager de fra ting de har lånt. Vann, mat, strøm og møbler. Bord, stoler og kjøkkenredskaper. De låner bare litt hver gang, så ingen skal legge merke til det. Men å leve skjult er ikke så lett. Derfor er livene deres alltid fulle av fare og spenning.

 

En dag flytter huseierens hjertesyke barnebarn Johs inn i huset for en periode. Arriettas foreldre har alltid advart henne: Blir man sett av et menneske, må man umiddelbart flytte. Men Arrietta hører ikke etter og gutten oppdager henne. Det går ikke lang tid før vennskapet mellom Johs og den lille lånerjenta blomstrer.

 

(5) "Ein ung, kvinneleg hovudfigur med ein sterk appetitt for eventyr" - Andreas Hadsel Opsvik, Bergens Tidende

 

Jojo Rabbit

Lengde: 108 min

Aldersgrense: 12 år (Denne filmen inneholder satirisk humor og lite nærgående skildringer av krigshandlinger og ofre. Den får derfor 12-årsgrense.)

 

Om filmen

En ung gutt i Hitlers hær finner ut at hans mor gjemmer en jødisk jente i deres hjem.

 

En satire satt under Andre verdenskrig følger en ensom tysk gutt ved navn Jojo (Roman Griffin Davis) hvis verdensbilde blir snudd på hodet da han oppdager at hans mor (Scarlett Johansson) gjemmer en ung jødisk jente (Thomasin McKenzie) på loftet. Med sin tåpelige fantasivenn, Adolf Hitler (Taika Waititi), ved sin side må Jojo konfrontere sin blinde nasjonalisme.

 

Løvetannbarn

Lengde: 66 min

Aldersgrense: 6 år

 

Om filmen

En liten gutt mister moren, og står helt alene. Han finner likevel nye venner, politimannen Raymond er en av dem. Han følger ham til et nytt hjem, der han møter mange andre barn i samme situasjon. Uansett, Raymond hjelper til, og han finner tillit, kjærlighet og venner. Og lærer å stole på andre, men det er ikke lett!

 

Harajuku

Lengde: 80 min

Aldersgrense: 15 år (Denne filmen har en mørk stemning og tematikk og skildrer en 15 år gammel jente i en livskrise. En forstyrrende scene som viser et forsøk på overgrep gjør at denne filmen får 15årsgrense.)

 

Om filmen

Hvem er der for deg?

Det er lille julaften, og Vilde (Ines Høysæter Asserson) henger på Oslo S. Når hun får vite at moren hennes har vært i en ulykke, tvinges hun til å ta kontakt med faren sin (Nicolai Cleve Broch). Vilde prøver å rømme fra alt og alle med en enveisbillett til Tokyo, men på veien blir hun fanget i et emosjonelt første møte med faren.

 

Harajuku er regissør Eirik Svenssons første spillefilm etter Natt til 17, og det er en kompleks, sår og rørende film om relasjoner. Hovedrollene spilles av debutant Ines Høysæter Asserson (Vilde) og Nicolai Cleve Broch (Einar). Ingrid Olava spiller Einars kone.

 

«En av årets beste norske filmer» - Aftenposten

 

mid90s

Lengde: 85 min

Aldersgrense: 12 år (Denne filmen inneholder enkelte scener med voldshandlinger, sterke følelsesutbrudd og grov og seksualisert språkbruk. Den får derfor 12-årsgrense.)

 

Om filmen

Mid90s er en oppvekstskildring om Stevie, den sommeren han er 13 år på midten av 90-tallet. Det er en film om å finne seg selv, om å være brødre, om vennskap og om skating.

 

Mid90s er debutfilmen til Jonah Hill. Filmen er rangert som en av National Board of Reviews topp 10 independentfilmer i 2018.

 

★ ★ ★ ★ ★ «Rått, morsomt og ærlig om skating og oppvekst» Filmpolitiet