Vega scene

Selvportrett


Dokumentar
1 t. 18 min.
12 år

Selvportrett_1920x1080_kritiker

FORESTILLINGERGenerell begrensning på billettsalg
For å unngå trengsel i og utenfor kinosalene har vi innført en generell begrensning på antall solgte billetter til alle forestillinger. 

Sal EN: 90 billetter. Kapasitet 181. 
Sal TO og TRE: 37 billetter. Kapasitet 74. 

Billettene er unummererte. Du vil derfor ikke få muligheten til å velge sete når du gjennomfører kjøpet, men du kan være trygg på at publikumstallet ikke overskrider anbefalingene.

31. mars inviterer vi, i samarbeid med Speranza Film og Norsk Filmdistribusjon, til spesialvisning av SELVPORTRETT under overskriften «Veier ut av alvorlig anoreksi».

Etter visningen samtaler Margreth Olin med Øyvind Røpsykiater og forskningsleder ved Regional seksjon spiseforstyrrelser ved Oslo universitetssykehus, og Victoria Nordberg som har kommet langt med å jobbe seg ut av sykdommen etter mange år med alvorlig anoreksi.

Filmen er et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom. Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er naken og ærlig.

Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen. Bildene hennes er en viktig del av filmen, de er på vei ut i verden, kjente gallerier ønsker å stille dem ut. Lene Marie har alltid hatt en indre glød som hun skaper fra, uansett motgang. Det siste året endret dette seg. 

22. oktober i fjor døde Lene Marie av anoreksi. Hun rakk å se filmen ferdig. Sammen med foreldrene bestemte hun at filmen skulle lanseres etter planen, det var viktig for Lene Marie at hennes historie kunne bety noe for andre.

SELVPORTRETT er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Publikum får møte en usedvanlig jente i en rå og poetisk film.

Originaltittel Selvportrettet

Regi Margreth Olin, Katja Høgset, Espen Wallin
Språk norsk
Produksjonår 2019

Skuespillere Med: Lene Marie Fossen Morten Krogvold Torill Fossen Geir Fossen

Sjanger Dokumentar

Spilletid 1 t. 18 min.

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse 12 år