Vega scene

Prisoners of the Occupation


FORESTILLINGER

Iscenesatt lesning Showbox Fringe 2019

5. desember kl. 17.00 i Salongen

 

En lesning basert på verksted med skuespillere fra Vega Ung Teater i møte med dokumentarteaterstykket Prisoners of the Occupation skrevet av den israelske dramatikeren Einat Weizman og palestinske politiske fanger.

Stykket belyser en hverdag under okkupasjon der hver fjerde palestinske ungdom kan forvente å havne i fengsel uten lov og dom. Motstand er et av hovedtemaene. Stykket omhandler både motstand og inngår selv som en del av en bredere kulturell motstandsbevegelse. I 2017 ble forestillingen forbudt av israelske myndigheter, men har nå likevel nettopp hatt premiere på et uavhengig teater i Tel Aviv.

Gjennom arbeid med utvalgte scener og improvisasjoner over grunntemaene har de unge skuespillerne gått i møte med en ukjent virkelighet.

Det vil være en refleksjonssamtale etter forestillingen ledet av kunstneren Vibeke Harper som nylig kom tilbake fra researchreise på Vest-bredden.

Hvordan er dette relevant for ungdom i Norge i dag?

Hvordan bygges håpet i det daglige?

 

Skuespillere: Vega Ung Teater

Regi/koreografi: Marius Kolbenstvedt

Dramatiker/tekst: Einat Weizman og palestinske politiske fanger

Varighet: ca. 40 minutter inkludert påfølgende refleksjonssamtale.

Forestillingen spilles på norsk.

Lesningen inngår i et lengre prosjekt som er støttet av: Norsk kulturråd, FFUK, Fond for lyd og bilde, Fritt ord Dramatikkens hus, migrant, Norsk skuespillersenter, Østfold kulturutvikling, Palestinakomiteen i Norge og spenn.no

Showbox.png 

Vega Ung er støttet av Sparebankstiftelsen og Bufdir

sbs-logo-positive.pngBufdir.png