Vega scene

DE ULTIMATE


FORESTILLINGER

Torsdag 30. april offentliggjorde regjeringen at de vil åpne for samlinger med opptil 50 personer, dersom man følger smittevernreglene og opprettholder minimum én meters avstand mellom deltagerne. Det skal vi på Vega klare!
 

I første omgang er kun 50 billetter til hver forestilling i salg. Disse er unummerte, men vertene sørger for at grupper på opptil fem personer får sitte sammen.

DE ULTIMATE - Verdensrekordforsøk i ny dramatikk

En ny serie forestillinger laget av skuespillerne på Vega. Her utforsker John S. Kristensen, Sebastian Skytterud Myers, Christina Sleipnes og Line Heie Hallem m.fl. teateruniverset innenfor et knippe dogmer de selv har satt.

Hvor mange nye historier kan vi fortelle på fem kvelder? Hvor mange nye dramatikere kan vi bli kjent med i løpet av et år? Hvor mange fortellinger er det plass til i løpet av en liten time? Og er det mulig å lage ultimate forestillinger på bare en uke? 

Skuespillerne lover å være vågale, ta seg vann over hodet og stupe rett ut i tidenes rekord-forsøk i å ha flest visninger av norske og nordiske dramatikere i verden i løpet av et år.

 

KVELDENS DRAMATIKERE

 

M H Hallum profilbilde 2.jpgMalmfrid H. Hallum
Manus: «Leieboeren»

 

M. H. Hallum har skrevet 20 dramatiske verk som har hatt premiere i Norge og utlandet. Hun var nominert til Ibsenprisen i 2014 med "Rekonstruksjoner" og vant den med "Solveigs 2. Sang" i 2018. Samarbeidet med regissør Øystein Johansen, som inkluderte to forestillinger om den amerikanske seriedrapsmannen, Jeffrey Dahmer, ble belønnet med Osloprisen og Amsterdam Fringe Silver Award. Hallum dramatiserte "Jonas" av Jens Bjørneboe i Mari Vatne Kjeldstadlis regi for Kilden Teater i 2020. Ved siden av sitt forfattervirke skriver hun en masteroppgave om Ibsens kvinner som portrett av en mann ved Universitetet i Oslo. Hallum var husdramatiker ved Dramatikkens Hus i 2016/17.
Foto: Nils Vik

 

 

FredrikBrattberg.pngFredrik Brattberg
Manus: «Pil-og-bue-gutten»

 

Fredrik Brattbergs skuespill er oversatt til omlag 20 språk og iscenesatt i tilsvarende antall land. Han har blitt oppført på noen sentrale teatre i Frankrike og Tyskland, som Theatre du Rond Point, Comedie Francaise og Schauspiel Frankfurt. Han har vunnet Ibsenprisen og Ferdinand Vanek prisen.

 

 

Martharevheim.pngMarta Huglen Revheim
Manus: «Bestefarstolen»

 

Marta Huglen Revheim er utdannet ved manuslinjen på Filmskolen i Lillehammer. Siden hun ble uteksaminert i 2016 har hun blant annet skrevet tv-seriene Hjerteslag for Anti/TV2 og Rotfor NRK Super. I tillegg har hun også skrevet manuset til kortfilmen Fucking Norway produsert av Barbosa Film, og står bak teaterstykket Bestefarstolen som i 2017 ble plukket ut til Dramatikkens hus sin barnedramatikksatsing. Stykket har nylig også blitt oversatt til tysk av Ulrike Kort ved Theaterverlag Hofmann-Paul.


 

 

Oda.pngOda Fiskum
Manus «Domen» og «Arktis»

Oda Fiskum (1985) er dramatiker og sinolog. Hun startet den første profesjonelle kinesisk-europeiske teatergruppa i Kina. Stykkene hennes er oppført i Kina, Nederland, Australia, Storbritannia og en rekke andre land. Det kritikerroste stykket Ibsen in One Take ble kåret til en av ti beste forestillinger i Kina (2012) og gjestet Nationaltheatret/Ibsenfestivalen i Oslo 2014. I 2014/15 var hun husdramatiker hos Dramatikkens Hus, og er fortsatt i samarbeid med dem med nye stykker. For tiden bor hun i Stockholm, hvor hun også underviser ved Biskops Arnö skolen. Hun skriver også for dans og opera, og librettoen «Team player» høstet gode kritikker i Norge i 2016. Hun er fast tilknyttet «Operakollektivet» og for tiden aktuell med forestillingen «Beintørr» ved Riksteatret i Sverige.
Foto: Kristin von Hirsch

 

DE ULTIMATE gjøres i samarbeid med Dramatikkens Hus.