Vega scene

DE ULTIMATE


FORESTILLINGER

DE ULTIMATE - Kan man lage en ultimat teaterforestilling på en uke?

DE ULTIMATE er en serie forestillingskvelder laget av skuespillerne på Vega Scene. I løpet av kun en uke skal skuespillerne lage en helaftens forestilling av 2 – 4 manus av norske dramatikere, som ikke tidligere er oppført. For å gjøre det hele litt mer tricky må de forholde seg til følgende dogmer:

  • En uke prøvetid

  • En forestilling

  • Må bruke scenerommet slik det står fra gang til gang (lyd og lys)

  • Eventuelle nye scenografiske elementer skal være gratis

DE ULTIMATE er et utstillingsvindu, hvor vi finstiller spotlight´n på norske dramatikere og tekstgullet de har hjemme i skuffen. Dette er en uhøytidelig lekeplass for alle som elsker teater. Vi har et mål om at manusene som oppføres skal plukkes opp av oss – eller andre teaterscener – og forvandles til komplette, helaftens kassasuksesser i fremtiden.

Tidligere dramatikere som har medvirket er:
Mikkel Bugge : Verga
Liv Heløe : Susann
Fredik Høyer : Bjørnene
Caroline Malling Jørgensen : THE WAVE OF SHIT
Marta Huglen Revheim : Bestefarstolen
Fredrik Brattberg : Pil-og buegutten
Oda Fiskum : Domen
Malmfrid Hallum : Leieboeren

Faste skuespillere:

undefinedLine Heie Hallem har sin utdanning Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har jobbet som freelanceskuespiller i over 15 år. De siste årene har hun spilt store roller ved blandt annet Teatert Vårt i Molde, deWangen produksjoner, Nordland Teater og Teater Innlandet. Hun har også vært ansatt ved Theatre Junge Generation i Tyskland og spilt i New York med Robert Willsons «Peer Gynt». I 2017 spilte Hallem piloten i forestillingen «Rekyl» og var nominert til Heddapris for beste skuespiller, hun ble også nominert til Teaterkritikerprisen for samme rolle. Hallem har siden 2017 vært ansatt ved Vega Scene som skuespiller og regissør.

undefinedSebastian Skytterud Myers er utdannet skuespiller ved Nord universitet (tidligere HiNT). Han har vært ansatt ved bl.a. Riksteatret, Teater Innlandet og Turnéteatret i Trøndelag. I tillegg er han en av tre kunstneriske ledere for Feil Teater, der han har utviklet og medvirket i en rekke teaterproduksjoner siden kompaniets oppstart i 2015. Myers har vært ansatt som skuespiller ved Vega Scene siden januar 2020.


DE ULTIMATE gjøres i samarbeid med Dramatikkens Hus.