Vega scene

Blått Lerret
Blått lerret 21 sept

FORESTILLINGEROnsdag 21. september er det duket for en ny utgave av Blått Lerret. Vi har full kapasitet og bar i salen!

 

Her har vi samlet noen av høstens sentrale produksjoner:

Produsent Maria Ekerhovd og skuespiller Alexandra Gjerpen kommer for å fortelle om Norges dyreste krigsfilm noensinne: KRIGSSEILEREN.

Vi får møte regissør Erika Calmeyer og manusforfatter Johan Fasting som begge spillefilmdebuterer med STORM.

Jon Haukeland er tilbake med sin andre film i en planlagt trilogi, KRIGERE. Han vil fortelle om prosessen sammen med produsent Ingvil Giske og skuespillere/medvirkende Mamo Erkmen og Berat Jusufi.

Regissør/serieskaper Atle Knudsen og co-serieskaper og forfatter Kjetil Indregård gir oss et innblikk i tilblivelsen av dramaserien ETTERGLØD.

Kveldens programleder er Vanja Ødegård.

Mer om filmene:

 

KRIGSSEILEREN

Regi: Gunnar Vikene
Produsentselskap: Mer Film AS
Distributør: Scandinavian Film Distribution ved Ymer Media

I KRIGSSEILEREN møter vi sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen.

Når andre verdenskrig bryter ut, er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.

 

KRIGERE

Regi: Jon Haukeland
Produsentselskap: Medieoperatørene
Distributør: Selmer Media

l KRIGERE følger vi ungdomsarbeideren Berat som får i oppgave å redde unggutten Mamo fra et kriminelt nettverk. De to utvikler et nært forhold som hjelper Mamo inn i en ny retning, men når Berat tar Mamo sitt parti i en politisak begynner politiet å grave i Berats oppvekst i Hallingdal. Der finner de forhold de mener er uforenlige med ungdomsarbeid.

 

STORM

Regi: Erika Calmeyer
Produsentselskap: Paradox Produksjoner
Distributør: SF Norge

STORM er en vond og vakker fortelling om en familie som opplever sitt livs verste mareritt: Elins sønn dør i en drukningsulykke. Sammen med datteren Storm (10) prøver hun å få livet på beina igjen etter tragedien, men når det begynner å gå rykter på skolen om at noen har sett Storm dytte broren sin i elven med vilje, tvinges Elin ut i en desperat kamp for å beskytte sin datter mot anklagene, samtidig som hun selv må konfrontere den ubehagelige sannheten: Hva hvis det er sant?

 

ETTERGLØD

Regi: Atle Knudsen
Produsentselskap: Monster, scripted for NRK

I ETTERGLØD møter vi sprudlende og snille Ester som fyller førti. Hun og familien, mannen Arild og de tre tenåringsbarna, inviterer alle vennene til en stor fest. Men festen tar en uventet vending når alle gjestene – ved et uhell – får vite at den livsglade Ester har fått kreft. Hun er den typen som alle forventer skal leve evig. Simpelthen fordi ingen orker tanken på å leve uten henne.
 

----

Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Blått Lerret arrangeres vanligvis 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje.

Arrangementet er støttet av NFI. Arrangeres i samarbeid med Rushprint og Oslo Pix.

Se opptak av tidligere Blått Lerret HER.


Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse