Vega scene

Blått Lerret
Blått lerret med strømming

FORESTILLINGERBlått lerret på Vega 30.november: Utvandrerne, Beforeigners S02 og Kampen om Narvik

Dørene åpner kl. 18.30 (programstart 19:00). Arrangementet strømmes også på rushprint.no og Facebook.


Kveldens programledere er Kalle Løchen og Vanja Ødegård.

Program:

UTVANDRERNE
Regissør: Erik Poppe
Produksjonsselskap: SF Studios Production
Nyinnspilling av den episke historien skrevet av Vilhelm Moberg.

På midten av 1800-tallet forlot millioner av skandinaver sult og nød i håp om et bedre liv i Amerika. Fortellingen følger Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres farlige reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika. Utfordringene er enorme, og noen må ofres for at andre kan overleve. 800.000 nordmenn utvandret til Amerika. Dette er også deres historie.

Regissør Erik Poppe er gjest i studio.

BEFOREIGNERS sesong 2
Serieskapere: Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad
Regissør: Jens Lien
Produksjonsselskap: Rubicon TV for HBO Max

I sesong 2 av den norske Max Original-serien Beforeigners er Krista Kosonen og Nicolai Cleve Broch tilbake i hovedrollene som Alfhildr og Lars, og Tobias Santelmann tilbake som Olav den Hellige. I tillegg introduseres flere nye karakterer, inkludert internasjonale skuespillere som Paul Kaye (Game of Thrones), Hedda Stiernstedt (Vår tid er nå), Ann Akin (I May Destroy You), Jade Anouka (His Dark Materials), Billy Postlethwaite (Chernobyl) og Philip Rosch (The Alienist). I den nye sesongen ser vi hvordan det etablerte fenomenet «tidsmigrering», der mennesker fra steinalderen, vikingtiden og 1800-tallet plutselig dukker opp i vår tid, har påvirket land også utenfor Norge. Blikket rettes mot Storbritannia og mistanken om at den beryktede morderen Jack the Ripper har ankommet nåtiden.

Serieskaper Anne Bjørnstad og regissør Jens Lien er gjester i studio.

KAMPEN OM NARVIK
Regissør: Erik Skjoldbjærg
Produksjonsselskap: Nordisk Film Production

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Regissør Erik Skjoldbjærg er gjest i studio.

Flere gjester annonseres senere.


Om Blått Lerret

Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Blått lerret arrangeres vanligvis 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje.

Arrangementet er støttet av NFI. Arrangeres i samarbeid med Rushprint og Oslo Pix.


Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse