Vega scene

Summer Stock (1950)
Summer Stock (1950).jpg

FORESTILLINGERForget your troubles, come on, get happy!

Vega filmklubb lyser opp høstmørket med en herlig Technicholor-musikal. Judy Garland og Gene Kelly møtes i filmen som virkelig sparket i gang Kellys karriere, og hvor Garland gnistrer – særlig i sangnummeret Get Happy.

I amerikansk teater er summer stock theatre navnet på teatertrupper som setter opp forestillinger bare på sommeren. I denne musikalperlen fra 1950 spiller Judy Garland gårdeieren Jane. Søsteren hennes Abigail (Gloria DeHaven) dukker opp sammen med teatertruppen sin. De trenger et sted å øve, og Jane går motvillig med på å la dem låne låven.

Hele truppen og regissøren deres Joe (Gene Kelly) hjelper til på gården som takk for at de får være der. Joe er forlovet med Abigail, men ikke overraskende oppstår det søt musikk mellom Joe og Jane.

Bli kjent med en av Judy Garland mest sjarmerende og underholdende roller – i hennes siste film for filmstudioet Metro-Goldwyn-Meyer. Til tross for at innspillingen ble utfordrende både for Garland og de rundt henne, ble Summer Stock en stor publikumssuksess.

Kritikerne skrev blant annet:

«Hers is the genuinely satisfying performance of a seasoned, generously endowed trouper who instinctively knows what it’s all about and who has a personality and individuality of style that can’t be replaced.»

Originaltittel: Summer Stock
Produksjonsår: 1950
Nasjonalitet: USA
Regi: Charles Walters
Med: Judy Garland, Gene Kelly, Gloria de Haven, Carleton Carpenter, Eddie Bracken, Phil Silvers, Hans Conried
Manus: George Wells, Sy Gomberg
Foto: Robert Planck
Musikk: Johnny Green
Produksjonsselskap: MGM

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse