Vega scene

Film fra Sør 7. - 17. november

Fra 7.-17. november er det duket for den 29. utgaven av Film fra Sør. Kom på festivalen og se verden fra en litt annen vinkel.

Høsten høydepunkt er her: Film fra Sør! Oppskriften er den samme som før, men krydret med nye smaker, lyder og farge. På elleve dager gir vi deg 80 filmer fra Asia, Latin-Amerika og Afrika, fra land og filmskapere du sjeldent møter på kino.

Årets program inkluderer et helt spesielt retrospektiv med en mesterregissør, engasjerende dokumentarer, splitter nye filmer fra noen av verdens fremste filmskapere. Du kan også oppdage nye spennende regissører i konkurranseseksjonen Nye Stemmer, som løfter frem filmskapere som har laget sin første eller andre spillefilm.

Et av årets absolutte høydepunkter er årets æresgjest; den sørkoreanske mesterregissøren Park Chan-wook. Han er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører, og med en allsidig filmografi som inneholder både langfilm, dokumentarer og kortfilmer har vi valgt å gi Park et større retroperspektiv på årets Film fra Sør.

Den offisielle åpningen av retrospektivet vil finne sted på Vega Scene 10. november, der Park er til stede før Kammerpiken vises i extended cut. Tirsdag 12. november inviterer Montages til live-innspilling av podkasten Filmfrelst som handler om Parks kunstnerskap med særlig vekt på hans hevn-triologi. Podkasten spilles inn i foajéen på Vega Scene og starter kl. 20.00. Den blir etterfulgt av en spesialvisning av Lady Vengeance, med innledning av Montages. Filmstart kl. 21.00. Følg Facebook-eventet HER.

I tillegg til Park Chan-wook får Film fra Sør besøk av en rekke andre spennende regissører. Chilenske Dominga Sotomayor Castillo kommer til Oslo med sin splitter nye film, Godt nyttår, Chile, som sikret henne hovedprisen på den prestisjetunge filmfestivalen Locarno i Sveits fjor. I tillegg til denne viser vi hennes tidligere filmer Mar og Thursday Till Sunday.

Vega Scene blir også stedet for regissørsamtaler med nye og spennende talenter. På årets festival anbefaler vi særlig at du får med deg regissør Melina León som har laget Songs Without a Name, Ana García Blaya som står bak filmen Good Intentions og Amjad Abu Alala, regissøren bak den Sørfond-støttete filmen You Will Die at Twenty.

Filmen You Will Die at Twenty er en film som har gått sin seiersgang på internasjonale filmfestivaler det siste året. Sammen med Khartoum Offside og Talking About Trees utgjør disse filmene årets fokus på Sudan. Sammen gir de gir et mer helhetlig bilde av Afrikas tredje største land, som etter mange år med totalitært styre og borgerkrig står midt oppe i en revolusjon. 13. november kl. 18.30 inviterer vi til samtale på Vega Scene om dagens turbulente situasjon i Sudan. Samtalen er gratis og åpen for alle. Følg Facebook-eventet til seksjonen HER.

Årets avslutningsfilm, Guddommelig kjærlighet, vises på Vega 16. november parallelt i alle tre salene, og filmens regissør Gabriel Mascaro er tilstede på visningen i Vega EN. Etter avslutningsfilmen inviterer vi til brasiliansk neonfest i nedre foajé på Vega Scene. DJ Bacalao disker opp med latinamerikanske rytmer, og du kan avslutte festivalen med en skikkelig fest fylt med glowsticks og spennende drinker! Avslutningsfesten er et samarbeid med Mer Film og Vega Snackbar. Arrangementet er gratis og åpent for alle over 18 år. Følg Facebook-eventet HER.

Følg årets Film fra Sør-arrangement på Facebook HER.

Under følger litt nytt og praktisk info, som sikrer at du får en så god festivalopplevelse som mulig.

PROGRAM

Fullstendig festivalprogram med visningstider offentliggjøres 24. oktober, men vi har allerede sluppet billetter til et utvalg av visningene. Programslippet finner sted på Vega Scene 23. oktober. Det er gratis og åpent for alle.

Du kan følge Film fra Sør på Facebook og melde deg på årets festivalevent for å holde deg oppdatert på festivalnyheter om årets filmer, gjester og temaseksjoner i tiden frem mot festivalen.

BILLETTKATEGORIER OG PRISER – VEGA SCENE

ORDINÆR ENKELTBILLETT: 130 kr

SPESIALVISNINGER: 145 kr

ENKELTBILLETT VEGAVENN: 110 kr

BARNEBILLETT TIL BARNAS SØRFILM PÅ VEGA SCENE: 100 kr
Voksne betaler ordinær pris.

FESTIVALPASS: 1235 kr

FESTIVALPASS STUDENT: 780 kr

HVOR KJØPER JEG BILLETTER OG PASS?

Festivalpass kan kjøpes i billettskranken på Vega Scene, samt på Vika, Saga og Klingenberg kino og Cinemateket. 

Frem til 1. november kan du kan også kjøpe pass på Film fra Sørs nettsider, passet sendes i så fall til deg i posten.

Ved kjøp av festivalpass til studentpris må gyldig studentbevis forevises.

Enkeltbilletter til festivalvisninger kjøpes på kinoen der visningen finner sted. Billetter til visninger på Vega kan kjøpes på nett HER.

HVORDAN BRUKER JEG FESTIVALPASSET?

Festivalpasset gir fri inngang til alle filmer under festivalen. Det er ikke mulig å ta ut billett til to filmer som vises samtidig. Billett til hver enkelt visning må løses ut i forkant av visning, med forbehold om utsolgte visninger. Festivalpasset er personlig og må ha lesbar signatur. Passet må medbringes og vises sammen med billett ved inngang til kinosalen. Festivalpass selges kun i et begrenset antall.

Enkeltbilletter til festivalvisninger hentes ut på kinoen der visningen finner sted.  

Reservering av billetter på nett til visninger på Vega Scene:

Du kan også booke billetter på nett til visningene på Vega Scene ved å bruke koden på festivalpasset. Fremgangsmåten er som følger:

  1. Velg forestilling
  2. Velg riktig billettkategori: Festivalpass ordinær/ Festivalpass student/ Pass (ikke kjøpt på Vega) og antall billetter (kun én billett per pass).
  3. Det dukker opp et pop-up-vindu. Tast inn hele koden som du finner på forsiden av passet (12 sifre), og tast inn «2018» i feltet merket «pin-kode».
  4. Tast inn e-postadresse, navn og eventuelt mobilnummer (billettbekreftelse på SMS koster kr 3,-).
  5. Du får tilsendt en e-post med der billett til forestillingen ligger vedlagt som PDF. QR-koden på billetten må vises frem ved innslipp til kinosalen.

UNUMMERERTE SETER

Alle festivalvisningene har unummererte seter, så det kan lønne seg å være tidlig ute. En kjekk fordel er at dere kan kjøpe billetter hver for dere - og likevel sitte sammen i salen. NB: Filmene starter presis!

ALDERSGRENSER

Alle filmer som vises under Film fra Sør har aldersgrenser. Disse er oppgitt i filmomtalene i magasinet og på nett. Foresatte kan ta med barn som er inntil tre år yngre enn aldersgrensen. Unntaket er 18-årsgrensen, som er absolutt. For mer informasjon om aldersgrenser generelt, se HER.

UNDERTEKSTER

Informasjon om hvilket språk filmene er tekstet på er oppgitt i filmomtalene i magasinet og på nett.

MER INFORMASJON

Fullstendig festivalinformasjon finner du HER. Du finner Film fra Sørs informasjonsstands på alle visningssteder under festivalen. Der møter du våre frivillige som vil hjelpe deg med å velge mellom årets festivalfilmer og svarer på alle praktiske spørsmål du har om festivalen.

Følg også #filmfrasor i sosiale medier:
www.facebook.com/filmfrasor
Twitter/ Instagram @filmfrasor

Har du andre spørsmål? Kontakt oss på +47 92 32 96 56 eller mail@festivalkontoret.no

SPEAK ENGLISH?

Visit our English site for news, program and other information in English!