Vega scene

Fuglane
Fuglane toppbilde Vega.jpg

FORESTILLINGERGenerell begrensning på billettsalg
For å unngå trengsel i og utenfor kinosalene har vi innført en generell begrensning på antall solgte billetter til alle forestillinger. 

Sal EN: 90 billetter. Kapasitet 181. 
Sal TO og TRE: 37 billetter. Kapasitet 74. 

Billettene er unummererte. Du vil derfor ikke få muligheten til å velge sete når du gjennomfører kjøpet, men du kan være trygg på at publikumstallet ikke overskrider anbefalingene.

I samarbeid med Viper Film inviterer Vega Scene til utvalgte spesialvisninger av Anders T. Andersens filmatisering av FUGLANE, Tarjei Vesaas’ kritikerroste hovedverk.

«En sterk fortelling om menneskelig annerledeshet!»

Om filmen:

FUGLANE er et inntrengende, tragikomisk portrett av den upraktiske kunstnersjelen Mattis som blir forsørget av søsteren Hege midt i dype skogen på 1950-tallet. Når Hege blir kjæreste med en tømmerhogger kjenner Mattis seg overflødig og må velge mellom å forlate redet − eller gi etter for naturens mørke kall.

FUGLANE er et levende og følsomt drama full av varme, humor og dramatikk. Regissør Anders T. Andersen, mannen bak TV-serien Berlinerpoplene og den kritikerroste suksessforestillingen Lazarus på Det Norske Teater, serverer en sterk fortelling om utenforskap og menneskelig annerledeshet. På rollelisten finner vi en rekke av landets fremste skuespillere; Andrine Sæther, Henrik Rafaelsen, Nils Sletta, Kristin Grue, Jan Sælid, Stein Winge, Jonas Hoff Oftebro og Fridtjov Såheim med flere.

Tarjei Vesaas (1897–1970) er en av de største norske forfattere i det 20. århundre, viden kjent utenfor Norge. I 1964 fikk han som første nordmann Nordisk Råds litteraturpris. I sentrum av Vesaas verker er gjerne mennesker i møte med destruktive krefter i og utenfor seg selv. Fuglane regnes som Vesaas hovedverk.

FAKTA:

Norgespremiere: 05.11.2019
Orginaltittel: Fuglane
Sjanger: Drama
Skuespillere: Anders T. Andersen, Andrine Sæther, Henrik Rafaelsen, Nils Sletta, Kristin Grue, Camilla Frey, Jan Sælid, Stein Winge, Jonas Hoff Oftebro, Thea Borring Lande, Marte Engebrigtsen, Torstein Bjørklund, Martin Lotherington, Hege Marie Roligheten, Fridtjov Såheim.
Regi: Anders T. Andersen
Manus: Hilde Susan Jægtnes, Anders T. Andersen
Produsent: Christian F. Schüssler, Synne Seltveit, Anders T. Andersen
Foto: Rune Kongsro
Musikk: Fläskkvartetten
Nasjonalitet: Norge
Orginalspråk: Nynorsk
Lengde: 1 t. 27 min. (87min)
Produksjonsår: 2019
Produksjonsselskap: Viper Film

Skjermbilde 2019-10-09 kl. 11.33.22.png 

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse