Sorry brødre, det ble meg59 min.

Sorry brødre, det ble meg

FORESTILLINGERI samarbeid med Alert Film inviterer vi til en førpremiere av SORRY BRØDRE, DET BLE MEG, en dokumentar om den folkekjære poeten Jan Erik Vold, som fyller 80 år i oktober. Etter visningen blir det samtale med regissør Elsa Kvamme.

SORRY BRØDRE, DET BLE MEG er en dokumentar om poeten hele Norge kjenner, men få vet noe om. Jan Erik Vold er fortsatt aktivt med i samfunnsdebatten, diktene hans både leses og brukes, og flere år etter at han spilte inn plater med Chet Baker og Jan Garbarek er han stadig er en svært ettertraktet performer. Men hvor kommer det store engasjementet fra, og hvorfor fortsetter han stadig å være en rullende stein? Sammen med Jan Erik Vold besøker Elsa Kvamme steder som har formet ham og verkene hans – som barndomshjemmet på Bislett, 50-tallets jazzklubber i New York, og Dagbladets redaksjon, hvor faren Ragnar Vold arbeidet som utenriksredaktør.

SORRY BRØDRE, DET BLE MEG er en dokumentar laget i et poetisk formspråk, hvor nåtid kombineres med fortid, og dikt med biografisk materiale. Musikken er laget av Trygve Seim og jazzgruppen The Source, og foto er ved Tore Vollan (Cold Case Hammarskjøld) og Viggo Knudsen. For regissør Elsa Kvamme utgjør dette siste del av en dokumentar-trilogi om mennesker som gjør og har gjort en forskjell, som ellers omfatter Det umuliges kunst (2017) og Opprørsskolen (2018).

Tittel: Sorry brødre, det ble meg
Regi: Elsa Kvamme
Språk: Norsk, Engelsk, Svensk
Produksjonår: 2019
Sjanger: Dokumentar
Spilletid: 59 min.
Nasjonalitet: Norge

 

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid 59 min.

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse