Vega scene

VOKSENFRI

Velkommen til VOKSENFRI!

VOKSENFRI er et etter skoletid tilbud på Vega Scene. Det foregår hver tirsdag mellom kl. 14:00 og 17:30 i Hausmanns gate 28 (med unntak av skoleferier). På Voksenfri gjør vi alt fra å se teater, lage teater, se film, lage film og snakke om film.

Voksenfri krever ikke påmelding, og er et åpent tilbud for alle mellom 9- 15 år. Det er gratis matservering så langt det rekker.

Medlemskap i VOKSENFRI filmklubb koster 25 kr. Da får du se alle filmene på programmet. Medlemskap kjøpes i billettluka på Vega Scene.

Vårens program

er en blanding mellom film og teater. Vi har eget filmprogram og setter opp kvalitetsfilmer som passer for barn og ungdom i kinosal på Vega Scene. Vi skal lære å skrive teatermanus, prøve å være skuespiller og også lage våre egne kortfilmer! Filmene vi lager har vi lyst til å vise for venner og familie i kinosal på Vega Scene den 31. mars kl. 16.00. Vi håper du vil komme.

25. februar

14:00 Teatersession: Lek og skuespillerteknikk
15:30 Gjesteworkshop: Lær stunt og filmtriks

03. mars

14:00 Teatersession: Lær å lage teater
16:00 Kino: Løvetannbarn

10. mars

14:00 Teatersession: Lær å lage teater
15:30 Kino: Til Huttetuenes Land

17. mars

14:00 Teatersession: Oppvarming til filminnspilling
15:30 Filminnspilling med Ulven Studio

24. mars

14:00 Teatersession: Oppvarming til filminnspilling
15:30 Lær å klippe film med Ulven studio

31. mars

14:00 Teatersession: Påskeavslutning
16:00 VOKSENFRI filmpremiere med rød løper

NB!

VOKSENFRI fortsetter etter påskeferien, mer info om program kommer!

Kort om kinoprogrammet:

mysterietherrlink_voksenfri.png

Mysteriet Herr Link

Denne Golden Globe-vinnende animasjonsfilmen handler om Sir Lionel Frost, som anser seg selv som regjerende verdensmester som etterforsker innenfor myter og monstre.

spiderman_voksenfri.png

Spider-Man Into the Spider-verse

Miles Morales får superkrefter etter et edderkoppbitt, og oppdager et parallelt univers hvor det finnes mer enn bare én Spider-Man.

huntforthewilderpeople_voksenfri.png 

Hunt for the Wilderpeople

Den rebelske storbygutten Ricky (Julian Dennison) blir sendt til landsbygda i New Zealand for å bo hos sin nye fosterfamilie. Her finner Ricky seg til rette - i alle fall for en stund.

løvetannbarn_voksenfri.png

Løvetannbarn

Når en ulykke inntreffer, flyttes ni år gamle «Løken» fra sin uegnete mor til et barnehjem.

tilhuttetuenesland_voksenfri.png

Til huttetuenes land

Einstøingen Max (Max Records) føler seg misforstått hjemme. Han flykter derfor til «De villes» land, hvor han møter store skapninger som lengter etter lederskap.

VOKSENFRI er fri for voksne. I alle fall nesten. Her er litt info om de voksne som jobber med VOKSENFRI vårsesong 2020:

Kristine Tingvik Aas
Kristine
programmerer filmene i Voksenfri filmklubb. Hun har en mastergrad i film- og fjernsyn fra Høgskolen i Innlandet, og har jobbet som filmanmelder i mange år. Hun jobber bl. a også som assisterende filmsjef for Amandusfestivalen- en nordisk filmfestival for unge filmskapere.

Marianne Ek Hagen
Marianne
har en mastergrad i drama og teaterkommunikasjon fra Oslo Met og PPU fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har mange års erfaring med å jobbe med teater for og med barn og ungdom. Blant annet er hun pedagog ved Minkens barne- og ungdomsteater og Bærum Teaterskole. Hun er også en av kvinnene bak scenekunstkollektivet Øyteateret, hvor hun brenner for å skape kvalitetskunst for den yngre delen av befolkningen.

Anne Kathrine Fallmyr
AK
har utdanning i medievitenskap, performing arts og master i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun jobber til daglig i administrasjonen på Vega Scene og er prosjektleder for Voksenfri og Vega Ung på Vega Scene. Anne Kathrine har erfaring med arbeid med barn og ungdom gjennom teater, dans og TV. Hun har tidligere jobbet som programleder i NRK Super og reporter i NRK Hovedscenen.

Dersom du, foreldre eller foresatte har spørsmål er det bare å ta kontakt med Anne Kathrine på tlf 91827869 (hverdager mellom kl. 9.00-16.00) eller sende mail til ak@vegascene.no

 

VOKSENFRI er støttet av Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) og skal være en åpen møteplass for barn og ungdom i større bysamfunn. Tilbudet ble utviklet med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB.

Bufdir.png sbs-logo-positive.png