Voksenfri

Velkommen til VOKSENFRI

VOKSENFRI er et helt nytt etter skoletid tilbud for deg mellom 9-15 år på Vega Scene. Det foregår hver tirsdag mellom kl. 14:00 og 18:00 i Hausmannsgate 28. Her gjør vi alt fra å se teater, lage teater, se film og snakke om film. Du kan også finne på egne prosjekter, eller bare henge.

Medlemskap i VOKSENFRI filmklubb koster 25 kr. Da får du se alle filmene på programmet.

PROGRAM HØST/VINTER 2019

Tidligere arrangement

8. oktober

14:00 Velkomst med pizzasnurrer.
17:00 Teaterforestilling HYENER med skuespillersamtale. Kr 25,- pr billett.

15. oktober

14:00 Åpen teatersession med skuespiller Judy Karanja
15:30 Kino: TOY STORY 4

22. oktober

14.00 Åpen teatersession med skuespiller Judy Karanja
15:30: Kino: HUGO CABRET

29. oktober

14:00 Lær å skrive manus. Teaterworkshop

05. november

14:00 Åpen teatersession med skuespiller Judy Karanja
15:30 Kino: BATTLE med ettersnakk

12. november

14:00 Åpen teatersession med skuespiller Judy Karanja
15:30: Kino: EIGHTH GRADE med ettersnakk

19. november

14:00 Hvordan lage en teaterforestilling?

26. november

14:00 Åpen teatersession med skuespiller Judy Karanja
15:30: Kino: DEN FANTASTISKE MIKKEL REV

03. desember

14:00 Åpen teatersession med skuespiller Judy Karanja
15:30 Kino: TOMBOY

10. desember

14:00 Åpen teatersession med skuespiller Judy Karanja
15:30 Kino: E.T med ettersnakk

 

VOKSENFRI er fri for voksne. I alle fall nesten. Vi er veldig glade for å ha fått med oss både Kristine og Judy for å lage et best mulig VOKSENFRI- tilbud for deg. Vi har stilt dem noen spørsmål for å bli litt bedre kjent (-:

voksenfri_peepz.jpg 

Fra venstre: Kristine Tingvik Aas og Judy Nyambura Karanja.

Hva er bakgrunnen din?

Judy: Jeg har en bachelorgrad i skuespillerfag og teaterproduksjon fra Det Norske Teatret via Nord universitetet. Tidligere har jeg jobbet som kulturkoordinator og har bl.a. i ´04 hatt muligheten til å videre utvikle DKS (Den Kulturelle Skolesekken) fra den gamle modellen i ´01 i samarbeid med Kultur- og Kunnskapsdepartementet. I dag jobber jeg aktivt som skuespiller og spiller blant annet Dovregubben i oppsetningen Peer Gynt på Det Norske Teatret og Politibetjent Dina «Dozer» Isachsen i TV-serien «Livstid» (NRK, våren 2020).

Kristine: Jeg har en mastergrad i film- og fjernsynsvitenskap fra Høgskolen i Innlandet, og har jobbet som filmanmelder for ulike tidsskrifter i flere år. Filmklubberfaringen min er stor, og nå er jeg ansatt som assisterende festivalsjef for Amandusfestivalen - en nordisk filmfestival for unge filmskapere.

Hvorfor vil du jobbe med Voksenfri?

Judy: Ungdommen er framtiden. Et av mine personlige mål for VOKSENFRI er å gi ungdommene verktøy til å kunne skape nye kunstmiljø ved å motivere, styrke, inkludere og inspirere ungdommen til å uttrykke seg og involvere seg i kreative aktiviteter, både nå og i framtiden. VOKSENFRI skal være en åpen møteplass der ungdommene har muligheten til å bygge på drømmene sine, muligheten bli kjent med andre ungdommer med samme interesser og muligheten til å bare henge. Jeg savnet et sted som Vega Scene og VOKSENFRI da jeg vokste opp, og det er en ære og nå være koordinator for et slikt prosjekt. 

Kristine: Barn og ungdom fortjener en møteplass som er inkluderende og tilrettelagt for henging og samhold. Dere fortjener også et kulturtilbud som er tilpasset dere - som er sosialt og identitetsskapende, lærerikt og veldig, veldig morsomt. Alt dette skal VOKSENFRI være, og som filmklubbnørd gleder jeg meg til å vise spennende kvalitetsfilm over en lav sko!

Hvorfor er du interessert i teater/film?

Judy: Teater er læren om menneske, livet og er et av de viktigste integrerende faktorer man kjenner til. Det finnes så vidt noe som så sterkt kan knytte sammen mennesker tvers over alle grenser, nasjonale så vel som kulturelle. Jeg har alltid vært glad i historiefortellinger. I barnehagen satte jeg selv opp en liten musikal «Mr. Sun» og skrev filmmanus til filmen vår i 3. klasse barneskolen. Scenekunst og teaterscenen har alltid vært et fristed for meg, en form for katarsis. 

Kristine: Film er morsomt, skummelt, kunstnerisk og kommersielt. Film treffer bredt og smalt, og kan nytes med venner eller mutters alene. Film inviterer oss inn i fantasiverdener på den ene siden, og speiler virkeligheten vår på den andre. Film er simpelthen så mangt og så mektig at det er umulig å ikke la seg forføre!

 

Arrangementsansvarlig og kontaktperson: Judy Karanja
judy@vegascene.no

Filmprogrammør: Kristine Tingvik Aas
kristine@vegascene.no

Prosjektleder: Anne Kathrine Fallmyr
ak@vegascene.no
918 27 869

 

Voksenfri er støttet av Sparebankstiftelsen og Bufdir.

 sbs-logo-positive.png  Bufdir.png