Smerte og ære


Drama
1 t. 53 min.
12 år

smerte og ære_terninger

FORESTILLINGER 

Når en aldrende filmregissør gjør opp status over et levd liv og valgene han tok, innhenter fortiden ham.

Med SMERTE OG ÆRE har den spanske mesterregissøren Pedro Almodóvar laget et oppsummerende verk, et melodrama inspirert av Fellinis .

OM FILMEN:

Vi får bli med på den aldrende filmregissøren Salvador Mallos tilbakeblikk: barndommen hans på 60-tallet, da han emigrert med foreldrene til en landsby i Valencia på jakt etter velstand, det første begjæret, hans første voksne kjærlighet i Madrid på 80-tallet, smerten av samlivsbruddet mens kjærligheten fortsatt var levende og intens, å skrive som den eneste terapien for å glemme det uforglemmelige, den tidlige oppdagelsen av kino ogtomrommet, det uendelige tomrommet som gjør en filmskaper ute av stand til å fortsette å skape filmer. Denne historien forteller om skapelsesprosessen, om vanskeligheten ved å skille den fra sitt eget liv og om lidenskapen som gir den mening og håp. Ved å erindre sin fortid, gjenfinner Salvador et akutt behov for å formidle den, og i det behovet finner han også sin frelse.  

SMERTE OG ÆRE var nominert til Gullpalmen i den prestisjetunge hovedkonkurransen under filmfestivalen i Cannes, hvor Antonio Banderas velfortjent mottok prisen for beste mannlige skuespiller.

smerte og ære_ung.jpg 

Originaltittel Dolor Y Gloria

Regi Pedro Almodóvar
Språk spansk
Produksjonår 2019

Skuespillere Penélope Cruz Antonio Banderas

Sjanger Drama

Spilletid 1 t. 53 min.

Nasjonalitet Spania

Aldersgrense med begrunnelse 12 år