Vega scene

Knøttekino: Av tråd og ull
Knøttekino: Av tråd og ull

FORESTILLINGERI AV TRÅD OG ULL stifter vi bekjentskap med en klumsete dinosaur og hans venn, den sjarmerende marken Verni, den eldre herremannen Wooly, en lemur i en luftballong og en kortfilm av Oscar-nominerte Torill Kove. AV TRÅD OG ULL er et sjarmerende kortfilmprogram som beveger både lattermusklene og hjertet.

Knøttekino tar deg rett inn i en filmverden på barnas premisser. Konseptet er beregnet på barn fra 2-5 år, og at de voksne skal kunne hygge seg i selskapet. Vi legger frem myke puter og det er rom for å bevege seg rundt om man skulle bli veldig rastløs. For å gjøre det ekstra behagelig, demper vi både belysning og lyd.

Denne høsten setter vi opp noen nye kortfilmprogram, som skal gi barna en ekstra god filmstart i livet. De viser frem animasjonens ulike håndverkspotensiale, og hvilken medrivende fortellerkraft mediet kan ha for de yngste.

Den første programbolken heter AV TRÅD OG ULL, hvor tråd eller ull på kreativt og lekent vis blir brukt i animasjonen. Kortfilmutvalget består av både stop-motion- og tegnefilmer.

TAPT OG FUNNET

En klumsete dinosaur må bruke hele sitt strikkede selv i et forsøk på å redde reven han elsker mer enn noe annet på jord. Filmen vil rive i hjerterota og røre både små og store. Teknikken brukt er stop motion - iscenesatt i en japansk restaurant. Kortfilmen er nominert til Oscar for beste stop-motion kortfilm.

Regi: Andrew Goldsmith og Bradley Slabe
Spilletid: 9 min

DEN FANTASTISKE LILLE MARKEN

Marken Verni viser hvor viktig det er å ha tro på seg selv. Selv om han er en mark, lar han ikke det begrense seg i sin drøm å forvandle seg til noe helt annet. Det blir hans livsoppdrag å bevise at marken Verni er mer enn en mark. Filmen er humoristisk og sjarmerende, både i uttrykk og fortellerstil.

Regi: Anna Gentilini
Spilletid: 3:31

EN VERDEN AV ULL

Filmen handler om den eldre herremannen Wooly som gjør det han kan for at verdenen rundt ham av ull ikke skal gå i oppløsning. Ettersom at han er gammel og sliten, er det på høy tid at hans ønske om endring skal gå i oppfyllelse. Regissøren av filmen, Joanna Polak, er en prisvinnende animatør som har hatt sitt arbeid vist på over 300 festivaler og utstillinger.

Regi: Joanna Polak
Spilletid: 10 min

TRÅDER

Norsk animasjon av den Oscar-nominerte Torill Kove. Et univers av tråder skaper bånd mellom menneskene. En av disse trådene sender en kvinne til en skog langt vekk. I skogen møter hun ei lita jentunge. Kvinnen tar av seg jentungen som hennes egen datter, og lærer henne om kjærlighet, tillit og å skape bånd med andre.

Regi: Torill Kove
Spilletid: 08:02

TO BALLONGER

Ensom i en luftballong ønsker en lemur å gjenforenes med sin utkårede. Det blir til en skjebnesvanger søken, når lemuren kommer utfor en tordenstorm.  Vil de to finne tilbake sammen igjen? Filmen har et nydelig estetisk uttrykk, og er i toppen av klassen når det kommer til stop-motion.

Regi: Mark Smith
Spilletid: 9 min

 

Visningen er støttet av Lokale kinotiltak / NFI

Unknown.png 

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse