Barn


Drama
2 t. 37 min.
9 år

psykologisk barn

FORESTILLINGEROnsdag 18. september kl 18.00 kan vi ønske velkommen til Psykologisk filmsalong på Vega Scene.

Vi viser filmen BARN av Dag Johan Haugerud med en påfølgende samtale om de psykologiske mekanismene i filmen. Til dette har vi invitert psykologene Tonje Moe Thompson og Tale Østensjø.

Les mer om arrangementet her.

Om filmen:

BARN skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker. Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.

Filmen handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det - hva det vil si å være voksen. 

BARN er et varmt og gripende drama fra Dag Johan Haugerud, regissøren av den kritikerroste SOM DU SER MEG. I filmen møter vi et stjernelag av norske skuespillere, med Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen i spissen. 

 

BARN har verdenspremiere på filmfestivalen i Venezia i sideprogrammet Venice Days. 
Giorgio Gosetti, ansvarlig for sideprogrammet, omtaler filmen som «a real masterpiece». Det er bare å glede seg.

Originaltittel Barn

Regi Dag Johan Haugerud
Språk norsk
Produksjonår 2018

Skuespillere Ella Øverbye Henriette Steenstrup Thorbjørn Harr Jan Gunnar Røise Anne Marit Jacobsen Andrea Bræin Hovig Hans Olav Brenner Adam Pålsson Trine Wiggen Selome Emnetu

Sjanger Drama

Spilletid 2 t. 37 min.

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse 9 år