Barn


Drama
2 t. 37 min.
9 år

BARN - Lykke and Anders - Jan Gunnar Røise and Ella Øverbøe.jpg

FORESTILLINGER★★★★★★ «Praktfull – Haugerud er en enestående filmskaper.» - Aftenposten

BARN skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker. Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.

Etter visningen 9. desember vil det være en samtale i etterkant med DJ Haugerud og Kim Hjortøy. Dette er filmens siste visning.

Mer om filmen

Filmen handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det - hva det vil si å være voksen.

BARN er et varmt og gripende drama fra Dag Johan Haugerud, regissøren av den kritikerroste SOM DU SER MEG. I filmen møter vi et stjernelag av norske skuespillere, med Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen i spissen.

BARN hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Venezia i sideprogrammet Venice Days. 
Giorgio Gosetti, ansvarlig for sideprogrammet, omtaler filmen som «a real masterpiece». Det er bare å glede seg.

Pressen om filmen

★★★★★★ «Et mesterverk – en av tiårets beste norske filmer»» Einar Aarvig, P6 Rock (Aarvig anmelder også i Vårt Land, men der uten terningkast)

★★★★★★ «Smerte, sårhet og glede – akkurat som livet jo er» Ørjan Nilsson, Bergensavisen

★★★★★ «En film som blir med deg hjem fra kinoen!» Birger Vestmo, NRK

★★★★★ «Sjelden å se i norsk film!» Inger Bentzrud, Dagbladet

★★★★★ «Nøktern, varm og sylskarp – med Barn viser Haugerud at han er en av Norges mest spennende og særegne filmskapere» Mode Steinkjer, Dagsavisen

★★★★★ «Utvilsomt årets beste norske film – Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Andrea Bræin Hovig og Anne Marit Jacobsen gjør noen av sine beste filmroller» Terje Eidsvåg, Adresseavisen

★★★★★ «Et kinderegg av en film – veldig morsom, dypt alvorlig og uhyre aktuell» Britt Sørensen, Bergens tidende

★★★★★  «Sterk og modig filmjuvel» Elisabeth Bie, Stavanger Aftenblad

 

Originaltittel Barn

Regi Dag Johan Haugerud
Språk norsk
Produksjonår 2018

Skuespillere Ella Øverbye Henriette Steenstrup Thorbjørn Harr Jan Gunnar Røise Anne Marit Jacobsen Andrea Bræin Hovig Hans Olav Brenner Adam Pålsson Trine Wiggen Selome Emnetu

Sjanger Drama

Spilletid 2 t. 37 min.

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse 9 år