Vega scene

XY Chelsea1 t. 32 min.

XY Chelsea

FORESTILLINGERI forbindelse med teaterstykket MANNING ER FRI, som spiller på Vega Scene t.o.m 21. november, setter vi opp fire spesialvisininger av dokumentaren XY CHELSEA.  Filmvisningene vil innledes vekselsvis av Line Heie Hallem (regissør av stykket om Manning) og Petter WInter (spiller Manning i teaterforestillingen).  

Hvem er Chelsea Manning, hvorfor gjorde hun det hun gjorde og hvilke konsekvenser har det? Filmen XY CHELSEA følger Chelsea Manning etter at hun slipper ut av fengsel våren 2017. Noe av de siste Obama gjorde før han gikk av som president var å forkorte fengselsstraffen hennes fra 35 til 7 år.

Gjennom filmen får vi høre Chelsea egen fortelling og vite mer om hennes fortid og hvorfor hun gjorde det hun gjorde.

Nancy Hollander var Chelsea Mannings advokat til hun fikk omgjort dommen og Manning slapp fri og er en av hovedkarakterene i filmen. Hun er en internasjonalt anerkjent forsvarsadvokat som har tatt på seg flere sterkt kontroversielle saker. Hun har blant mye annet hatt to klienter i Guantanamo-fengselet. Den ene har hun fått frigitt.

Filmen settes i forbindelse med teaterstykket MANNING ER FRI av Anders Budde Christensen, som spiller på Vega Scene t.o.m 21. november. Forestillingen har begeistret både kritikere og publikum. Les mer HER.

Alle med kinobillett til fiXY Chelsea får rabatt på teaterforestillingen. Spesialpris 240,- (ord. 300,-). Gjelder ved fremvisning av kinobillett i skranken.

Originaltittel

Regi
Språk
Produksjonår

Skuespillere

Sjanger

Spilletid 1 t. 32 min.

Nasjonalitet

Aldersgrense med begrunnelse