Sweatshop Aleppo


FORESTILLINGER

En redningsvest består av til sammen 48 deler. De setter sammen stoffstykker, glidelås og snorer. De fyller dem med skumgummi. Skumgummi flyter ikke. I går satte de sammen 492 deler – det er 12 vester, det.

I SWEATSHOP ALEPPO møter vi tre frivillige hjelpearbeidere som leter etter båtflyktninger et sted langs Middelhavet. Mens de venter gjenopplever de historiene til to unge jenter som syr redningsvester på en tekstilfabrikk i Tyrkia, og en sanndrømt gutt som er innesperret av krigen i Syria. Ungdommene drømmer alle om frihet til å være sammen og bevege seg fritt. Om å kunne gjøre helt vanlige ting som å møte den man er forelsket i, eller få vite hvor familien befinner seg.

I SWEATSHOP ALEPPO smelter poesi, drømmer og musikk sammen til en intim teaterkonsert. Publikum plasseres midt i historieuniverset og sitter på benker sammen med skuespillerne på scenen.

SWEATSHOP ALEPPO er skrevet av Tale Næss med støtte fra Norsk Kulturråd og Fritt Ord, og utviklet i samarbeid med KHIO. Forestillingen er en co-produksjon med NOOR Produksjoner. Andre støttespillere har vært Dramatikkens Hus og Ferske Scener.

 

Medvirkende

Manus: Tale Næss
Regi: Katinka Rydin Berge
Skuespillere: Espen Løvås, Line Heie Hallem og Hege Aga Edelsteen
Musikk og lyddesign: Jo David Lysne
Scenografisk konsulent: Ingvild Rømo Grande
Systue: Elisabeth Rogstad 
Lysdesign: Stian Lindquist
Lystekniker: Halvor Helvig
Teknisk sjef: Nikolai Fuglerud
Produsenter: Anita Basmo Bjørnstad og Marianne Siljuberg
Foto: Martin J. Edelsteen m.fl.
Design og marked: Ida Johannessen
Salg: Marie Suul Brobbakke og Suzanne Øfjord
Samprodusert med NOOR Produksjoner