Vega scene

Sweatshop Aleppo


FORESTILLINGER

En redningsvest består av til sammen 48 deler. De setter sammen stoffstykker, glidelås og snorer. De fyller dem med skumgummi. Skumgummi flyter ikke. I går satte de sammen 492 deler – det er 12 vester, det.

Om foresteillinga:

I SWEATSHOP ALEPPO møter vi tre frivillige hjelpearbeidere som leter etter båtflyktninger et sted langs Middelhavet. Mens de venter gjenopplever de historiene til to unge jenter som syr redningsvester på en tekstilfabrikk i Tyrkia, og en sanndrømt gutt som er innesperret av krigen i Syria. Ungdommene drømmer alle om frihet til å være sammen og bevege seg fritt. Om å kunne gjøre helt vanlige ting som å møte den man er forelsket i, eller få vite hvor familien befinner seg.

I SWEATSHOP ALEPPO smelter poesi, drømmer og musikk sammen til en unik lydopplevelse. Publikum plasseres midt i historieuniverset og sitter på benker sammen med skuespillerne på scenen.

SWEATSHOP ALEPPO er skrevet av Tale Næss med støtte fra Norsk Kulturråd og Fritt Ord, og utviklet i samarbeid med KHIO. Forestillingen er en co-produksjon med NOOR Produksjoner. Andre støttespillere har vært Dramatikkens Hus og Ferske Scener.

14. november:

Tre av forestillingene på Vega Scene denne høsten har nyskrevet musikk som en viktig del av fortellingen. Sweatshop Aleppo, Hvorfor kom du ikke før og Indigo Englehår.

Hvordan jobber komponistene med nye fortellinger i teatret i dag? Hvilke metoder bruker de og hvilken plass har de i prøverommet i arbeidet med urpremierer?

Deltakere:

Jo David Meyer Lysne( komponist Sweatshop Aleppo), Amund Ulvestad (komponist hvorfor kom du ikke før)

Peter Baden ( Rytmer fra Verdensrommet, Radioteatret og en rekke sceniske produksjoner)

Samtalen ledes av  kunstnerisk leder Katinka Rydin Berge, Vega Teater

15. november:

Visningen 15. november kl 19.00 gjøres i samarbeid med Arabiske Filmdager.  

Arabiske filmdager for 2020 vil ha et særlig fokus på konflikten i Syria. De har fulgt området igjennom sin programmering i en årrekke.

Å være med å vise en teaterforestilling om unge mennesker som rammes av konflikten er en del av deres satsning sammen med SPACE.

 

Medvirkende:

Manus: Tale Næss
Regi: Katinka Rydin Berge
Skuespillere: Espen Løvås, Line Heie Hallem og Hege Aga Edelsteen
Musikk og lyddesign: Jo David Lysne
Scenografisk konsulent: Ingvild Rømo Grande
Systue: Elisabeth Rogstad 
Lysdesign: Stian Lindquist
Lystekniker: Halvor Helvig
Teknisk sjef: Nikolai Fuglerud
Produsenter: Anita Basmo Bjørnstad og Marianne Siljuberg
Foto: Martin J. Edelsteen m.fl.
Design og marked: Ida Johannessen
Salg: Marie Suul Brobbakke og Suzanne Øfjord
Samprodusert med NOOR Produksjoner