Vega scene

Terminator 22 t. 18 min.

Vega filmklubb_Terminator 2.jpg

FORESTILLINGERApokalypsen er nær! VEGA FILMKLUBB setter opp en av filmhistoriens tøffeste actionfilmer, TERMINATOR 2.

Om filmen:

Robotene gjør opprør. Kun én mann, John Connor, kan lede menneskeheten og vinne krigen mot dem. Robotene må få stoppet ham. Så de sender en snikmorder tilbake i tid for å drepe ham.

Dette er et av få tilfeller hvor oppfølgeren er bedre enn originalen, så vi går rett til ERMINATOR 2, hvor John Connor har rukket å bli 10 år gammel. Terminator T-1000 (Robert Patrick) er sendt fra fremtiden for å drepe gutten. Men T-800 (Arnold Schwarzenegger) er sendt for å beskytte ham. Sammen med guttens mor, Sarah Connor (Linda Hamilton), må de finne ut hvordan de skal redde John og forhindre robotenes judgment day.

Denne heftige actionfilmen fra 1991 sparket i gang James Camerons karriere, og ga muskelbunten Schwarzenegger stjernestatus. Menneskehetens nært forestående dommedag har aldri sett så tøff ut, eller hatt så mange minneverdige replikker.

Filmseminar:

ERMINATOR 2 er også en smakebit på høstens Filmseminar, som arrangeres av Norsk filmklubbforbund og Z Filmtidsskrift. I år er spørsmålet: Har filmen fått eksistensiell angst? Vi er inne i en turbulent periode preget av klimakrise og polarisert politikk. Hva gjør det med filmene som lages? Og hva gjør filmene med oss?

Gjennom filmer og foredrag inviteres filminteresserte til å se nærmere på hvordan film henger sammen med hvordan vi ser verden. Dystopi er aldri så visuelt storslagent som på film, men er det bare virkelighetsflukt? Eller kan filmens kraft være en kime til håp, handlekraft, og opprør?

ERMINATOR 2 er bare begynnelsen. Sett av helga 12.–13. oktober, hvor vi samles på Vega scene for å høre kunnskapsrike foredragsholdere, og se filmene de snakker om. Medlemmer av Vega filmklubb får rabatt. Les mer om seminaret her filmklubb.no/kurs/filmseminaret/. Seminaret bærer navnet: Apokalypse nå igjen.

Skuespillere: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, Earl Boen
Regi: James Cameron
Manus: James Cameron, William Wisher
Foto: Adam Greenberg
Musikk: Brad Fiedel
Språk: Engelsk
Lengde: 2t.10m.
Produksjonsår: 1991
Aldersgrense: 15

terminator-2-linda-hamilton.jpg 

HVORFOR MEDLEMSKAP I VEGA FILMKLUBB?

For å være med på en filmklubbvisning, må du være medlem. Alle kan bli medlem, det koster 50 kroner i året. Du får tildelt medlemskortet ditt i døren. Medlemskapet ditt gjelder for hele 2019!

Fordeler?

- Som medlem betaler du bare 70 kroner for å komme inn på en visning hos Vega filmklubb.

- Som medlem av én filmklubb kan du besøke alle andre filmklubber og se film der også, til medlemspris. Oversikt over alle klubbene finner du på filmklubb.no/filmklubber/. Det er mer enn 90 filmklubber i Norge, og rundt 10 filmklubber bare i Oslo.

- Du får rabatt på abonnement på Z filmtidsskrift. Det kommer med fire nummer i året. Filmklubbpris: 270 kroner (ord.pris: 320 kr). Les mer på znett.com/abonnere/

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden. Vi viser film med kontekst! På Vega filmklubb vil det alltid være en introduksjon til visningen. Dere er hjertelig velkomne til å diskutere filmen og ta et glass i baren etter visningene.

nfk logo[2].jpg 

 

Originaltittel

Regi James Cameron
Språk
Produksjonår 1991

Skuespillere

Sjanger

Spilletid 2 t. 18 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse