Skoletilbud

Sett bilder og ord på undervisningen din

Teater og film kan være en fin måte å ta en pust fra virkeligheten, samtidig som det gir innsikt, skaper undring og berører.  Mange av våre filmer og teaterstykker tar tak i tematikk som er relevant for undervisning i ulike skolefag. Vega Scene tilbyr derfor matinévisninger til reduserte priser for skolegrupper. Til noen av visningene har vi undervisningsmateriell med for- og etterarbeid, introduksjoner før visning eller samtaler i etterkant tilgjengelig. 

FILM

Skolene kan fritt velge mellom filmtitlene fra vår aktuelle kinoprogram. Oppdatert program finner du her: https://vegascene.no/program/

Skolefilmbillett koster fra kr 50,- pr elev/lærer.

 

TEATER

Ta kontakt for å avtale skolevisninger av aktuelle teaterforestillinger. Aktuelt program finner du her: https://vegascene.no/teater/

Skoleteaterbillett koster kr 110,- pr elev/lærer.

For mer info ta kontakt med ak@vegascene.no

 

Manning er fri er en samfunnsaktuell teaterforestilling om den amerikanske soldaten Chelsea Manning, som lekket hemmelig informasjon om Irak-krigen til WikiLeaks. Hun ble dømt til landsforræderi og 35 års fengsel. Forestillingen belyser den komplekse historien og aktualiserer tema som ytringsfrihet, identitet, kjønn og maktstruktur/moderne krigføring.

24. september kl. 12:00

15. oktober kl. 12:00

29. oktober kl. 12:00

«Sjela for faen!» et helsepedagogisk prosjekt

«Jeg vil ikke dø, jeg vil bare ikke leve» er en virkelighetsnær forestilling om hvordan man på godt og vondt kan leve med psykisk sykdom. Forestillingen er basert på Ann Heberleins selvbiografi og er morsom, gripende og sann. Etter forestillingen deltar elevene i et verksted hvor teater og skuespill blir benyttet som metode for læring om hvordan vi kan bidra til livsmestring i klasserommet. Det foreligger lærerveiledning med forslag til for- og etterarbeid.

«Sjela for faen!» ble utviklet i samarbeid med Rådet for psykisk helse, Extrastiftelsen og Den kulturelle skolesekken og har blitt gjennomført på en rekke Osloskoler. Prosjektet passer beste for elever i VG2 og/eller VG3 og kan gjennomføres i klasserom på skolen, eller Salongen på Vega Scene.

SWEATSHOP ALEPPO

Sweatshop_aleppo_oppdatert.pngAv Tale Næss
Spiller fra september - november  2019
Billetter og mer info HER

 

OM FORESTILLINGEN
En redningsvest består av til sammen 48 deler. De setter sammen stoffstykker, glidelås og snorer. De fyller dem med skumgummi. Skumgummi flyter ikke. I går satte de sammen 492 deler – det er 12 vester, det.

Tale Næss vil med Sweatshop Aleppo skape en medmenneskelig forståelse av å være fanget av en krig tusen kilometer unna Oslo og Vega Scene. I forestillingen, som er en blanding av radioteater og scenetekst, møter vi to unge jenter som arbeider i en tekstilfabrikk i Tyrkia, og en sanndrømt gutt som er innesperret av krigen i Syria. De drømmer alle om frihet til å være sammen og bevege seg fritt. Om å kunne gjøre helt vanlige ting som å møte den man er forelsket i, eller få vite hvor familien befinner seg. 

Forestillingen spilles av Espen Løvås, Line Heie Hallem og Hege Aga Edelsteen. Scenografisk konsept er utviklet i samarbeid med Ingvild Rømo Grande, musikken er ved Jo David Lysne og regi ved Katinka Rydin Berge. Utviklet i samarbeid med KHIO.

For mer info ta kontakt med ak@vegascene.no

Skoleteaterbillett koster kr 110,- pr elev/lærer.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille billetter? Ta kontakt med Anne Kathrine ak@vegascene.no eller ring 918 27 869

FILM

Under står skolefilmlisten delt inn i ulike aldersgrupper. Klikk på de enkelte titlene for mer informasjon.

1.-4. trinn (norske stemmer)

Chihiro og heksene

Ernest og Celestine

Gordon og Paddy

Innsiden ut

Kikis budservice

Maya og hekseblomsten

Toy Story 4

4.-7. trinn

Den lille prinsen (2D, Norsk)

Maya og hekseblomsten (Japansk tale, Norsk tekst)

Min nabo Totoro (Norsk tale)

Marnie- min hemmelige venninne (Norsk)

Ponyo på klippen ved havet

8.-10 trinn + VGS

Barn

Booksmart

Chihiro og heksene (originalversjon med norske undertekster)

Diego Maradona

Disco

Du

Dumbo

Eight Grade

Forført

Girl

Goliat

Harajuku

Hva vil folk si

I morgen danser vi

mid90s

Psychobitch

Sir

Smerte og Ære

Team Hurricane

Transit

VGS

Frances Ha

Føniks

Grensen (svensk tale)

If Beale Street Could Talk

Joker

Kapernaum

Kapteinen

Kvinne på krigsstien

Lykkelige Lazzaro

Matangi/Maya/M.I.A

Når nettene blir lange

Once Upon a Time In... Hollywood

Oslo 31. August

Rafiki

Rekonstruksjon Utøya

Røverdatter

Shoplifters

Sorry to Bother You

The Miseducation of Cameron Post

The Sisters Brothers

Vox Lux