Du


Drama
1 t. 15 min.
12 år

du

FORESTILLINGERI oktober inviterer Vega til et knippe spesialvisninger av Paul Tunges DU, som ble vist for fulle saler under årets utgave av filmfestivalen Oslo Pix i juni.

«DU retter en kjølig, spissformulert kritikk mot destruktive samtidskvaler, uten å gi avkall på sitt følsomme relasjonsdrama – den er aldri bare en av disse tingene. Tvetydigheten oppsummeres av filmens tittel: «Du» kan høres intimt ut, men i en film om maktbalanse får ordet et konfronterende, anklagende drag over seg.» - Atli Bjarnason, Montages

Paul Tunge har etablert seg som en av våre mest distinkte og kompromissløse filmskapere. Etter sin verdenspremiere under Oslo Pix i juni har DU hatt internasjonal premiere på den prestisjetunge polske filmfestivalen New Horizons.

Om filmen:

Ah, middelklasselivets uutholdelige letthet! Et ungt par tar seg fri fra sine ambisiøse, urbane liv for å feriere på sin arkitekttegnede hytte i en fjordarm på Vestlandet. Havet glitrer, solen gløder, livet leker, mens de to prøver – forgjeves – å beholde den skjøre økonomiske og kulturelle balansen i forholdet.

Tunge er han tilbake med sin fjerde spillefilm DU. Med to karakterer, noen få locations og sparsomt med ytre dramatikk er filmen et skoleeksempel på hvor mye man kan oppnå gjennom begrensningens kunst. Filmen klarer både å skildre et komplekst parforhold og få oss til å fundere på større temaer som maskulinitet og materialisme. Dessuten får filmen maksimalt ut av omgivelsene: havet, horisonten og friheten like utenfor hytteveggene, og de hvite og blanke flatene innendørs, som karakterene kan speile seg selv og hverandre i.

Paul Tunge (f. 1984) er en norsk regissør og filmarbeider, og debuterte med spillefilmen Kano i 2011. Alle hans filmer er laget på minimale budsjetter, uten offentlig støtte, og er blitt vist på internasjonale festivaler. Som innspillingsleder og regiassistent har Tunge bidratt til en lang rekke norske TV-serier og filmer.

du 70x100cm.jpg 

Originaltittel Du

Regi Paul Tunge
Språk norsk
Produksjonår 2019

Skuespillere Maria Grazia Di Meo Jørgen Hausberg Nilsen

Sjanger Drama

Spilletid 1 t. 15 min.

Nasjonalitet Norge

Aldersgrense med begrunnelse 12 år