Vega scene

Vegaveska

God kunst og god tekstil kan brukes om og om igjen! Vi gjør gammelt til nytt i samarbeid med Fretex.

Markeds- og kommunikasjonsbransjen er en av verstingene innenfor engangsprodukter. Vi lager snart nye handlenett, t-skjorter og kulepenner for hvert produkt vi lanserer. Dette er effektive markedskanaler, men miljøavtrykkene er store og vi må tenke annerledes.

Vega Scene er mer enn en scene for film og teater. Det er også en scene for miljøsatsing og Vega er det første rene kulturhuset med BREEAM-NOR sertifisering. Dette betyr at det ligger veloverveide beslutninger av hensyn til miljøet bak alt fra selve bygget, til interiøret via råvarer og markedsføring. 

I produksjonen av husets merchandise har vi slått oss sammen med Fretex. Under tittelen «God kunst og god tekstil kan brukes om og om igjen» har vi laget vesker og en rød løper av alt fra ødelagte sokker, klær og sengetøy samlet inn fra Norges befolkning. Brukte og usalgbare bøker har blitt gjenfødt som Vega-notatbøker – et perfekt sted å samle tanker og dommer over filmer og teaterstykker du ser hos oss.

 

IMG_0029.jpegVega-veska koster 250 kroner, men er på tilbud til 220 kr under nedstegningen. Den er perfekt til å frakte alt fra VHSer via PC til teatersminken. I notatboken kan du fylle inn ditt personlig innhold i Frøken Detektiv, Hardy-guttene, Tarzan eller andre nostalgiske bøker fra barndommen. Den koster 120 kroner.

Produktene kan kjøpes i skranken på Vega.

 

Glitter, glam og second hand

Den røde løperen er selve symbolet forbrukersamfunnet og på det mest eksklusive i film- og teaterbransjen.  Den er et visningsvindu for mediekapitalistene og motebransjens seneste nyheter. Løperen er en sterk bidragsyter til det overforbruket vi ser i dag. Vega Scenes røde løper har gitt nytt liv til befolkningens ødelagte gevanter, håndklær og sengetøy. «Tenk hvilke muligheter vi har innenfor ombruk når man kan forvandle en boks med «søppel» til det mest eksklusive filmbransjen har å by på», sier bærekraftansvarlig i Fretex Arnt Willy Hjelle

Etterhvert vil du også kunne levere inn ødelagt tøy og tøy til ombruk på Vega. Og hvem vet, kanskje dette blir Vegas musematter i fremtiden

Ønsker du mer informasjon om Vega Scenes miljøsatsing, så kontakt oss gjerne.