Vega scene

Viral


FORESTILLINGER

Gjestespill fra Akershus Teater

Arthur og Stian er 14 år og føler seg utafor. De vil blir berømte og populære på skolen. Men hvordan får man til det over natta? Ved å lage en YouTube-kanal så klart! Og videoene, de må ha sjokk-effekt! Akkurat den filmen av hun læreren, den burde de kanskje ikke ha lagt ut? Men når de innser det, så er det for sent... Filmklippet sprer seg som et virus. Det har gått viralt.

I suksessforestillingen VIRAL gir to skuespillere liv til 27 forskjellige karakterer! Forestillingen vant «Best Independent Production» de Australske Mathilda Awards i 2016. Akershus Teater er det første teatret som produserer forestillingen utenfor Australia.

VIRAL er et nyskrevet stykke av Sam Foster og Hayden Jones fra Shock Therapy Productions i Australia. Stykket er inspirert av en serie virkelige hendelser og utforsker vårt forhold til sosiale medier og ny teknologi, og hvordan dette preger oss i møte med rasisme, overgrep og vold.

Stykket utforsker grenselandet mellom dissosiasjon og aktiv bevisstgjøring, og stiller spørsmålene: Er det OK å filme disse hendelsene og poste dem på internett? Hvilket ansvar har vi som vitner, og hvor går grensen for hva man kan dele?

Regi og manus: Sam Foster og Hayden Jones
Skuespillere: Tarjei Westby og Simen Tranulis
Norsk oversettelse og tilrettelegging: Peder Opstad
Dramaturg: Øystein Ulsberg Brager
Produsent: Akershus Teater v/Christel Forsberg
Originalproduksjon: Shock Therapy Productions

Norgespremiere: 31. aug 2019.