Vox Lux


Drama
1 t. 50 min.
15 år

Raffey Cassidy i Vox Lux

FORESTILLINGER«Den beste og mest interessante filmen vi så i hele 2018»
- Montages

 

I samarbeid med Montages, Tour de Force og Vega Snackbar inviterer vi til festpremiere av Brady Corbets enestående popfabel VOX LUX.

 

«En enestående film som framkaller både smerte, ekstase og ettertanke hos publikum. Wow.»
- Cinema ★ ★ ★ ★ ★ ★

 

«Et av årets absolutte høydepunkter på norsk kino»
- Filmmagasinet ★ ★ ★ ★ ★ ★

 

OM FILMEN:

I ung alder befinner Celeste seg i sentrum av en ubeskrivelig tragedie. Hun overlever, og i kjølvannet av hendelsen skriver hun en sang som umiddelbart finner gjenklang hos en nasjon rammet sorg. Godt hjulpet av søsteren (Stacy Martin) og en musikkagent (Jude Law), går Celeste fra å være et offer til å bli en internasjonal popsensasjon. Den voksne Celeste (Natalie Portman) får dog erfare at det er utfordrende å skulle kombinere et privatliv med rollen som popdiva i et stadig mer komplekst samfunn.

NFF_IMG_183210-192979.jpg

VOX LUX skiller seg klart ut som ett av de friskeste pustene i et år preget av musikkfilmens tilbakekomst. Natalie Portman og Jude Law gjør forrykende gode rolleprestasjoner, men det er likevel nykommeren Raffey Cassidy som stjeler showet. Regissør Brady Corbet, mest kjent som en velrenommert skuespiller, viser seg igjen som en fremragende og innovativ filmskaper med store aspirasjoner. Artisten Sias originalskrevne sanger og et grandiost lydspor fra legenden Scott Walker er med på å gjøre dette til et storslagent pop-epos, fylt av referanser til dette århundret, og med et særlig kritisk blikk på populærkulturens fremvekst.

NFF_IMG_183210-192949.jpg

NFF_IMG_183210-192895.jpg

Vox Lux 70x100cm_1400x2000.jpg

1551977611398.png                          header_logo-265x73.png                        Vega_snackbar_patch til hjemmeside.png

 

Originaltittel Vox Lux

Regi Brady Corbet
Språk engelsk
Produksjonår 2018

Skuespillere Raffey Cassidy Natalie Portman Jude Law Stacy Martin Jennifer Ehle

Sjanger Drama

Spilletid 1 t. 50 min.

Nasjonalitet USA

Aldersgrense med begrunnelse 15 år