Vega scene

Sweatshop Aleppo


FORESTILLINGER

Iscenesatt lesning av radioteater i samarbeid med Dramatikkfestivalen og NRK Radioteatret.

En natt. To jenter og en sanndrømt gutt. Gutten følger krigen i Syria fra soverommet. Jentene følger den fra en sweatshop i Izmir.  Krigen har skilt dem fra hverandre, men de kan fortsatt møtes i drømmene. Der kan de sykle gjennom Europa. Der kan Meriam være en supernova. Der er Sara rød som en soloppgang. Sweatshop Aleppo er et stykke om det som går i stykker og det som aldri kan ødelegges.

Dramatiker: Tale Næss.
Regissør: Katinka Rydin Berge.
Skuespillere: Ungdommer fra Vega Ung; Toheed Mehmood, Stine Standal Opsahl, Tuva Ling Horgdal og Solveig Villung, Espen Løvås og  Hege Aga Edelsteen.

Produksjonstid: 10 dager.

I forkant av forestillingen arrangerer Norsk Dramatikkfestival en samtale om «Å skrive for lyd». Teatersjef Gunhild Nymoen i NRK Radioteatret leder samtalen med dramatiker Tale Næss, regissør Katinka Berge Rydin, dramatiker Liv Heløe og skuespiller Andrea Bræin Hovig. Arrangementet er gratis. Mer info her: https://bit.ly/2WFwAs8

 

Om Vega Ung

Vega Ung er Vega Scenes satsing på unge teater- og filminteresserte i alderen 16 år og oppover. De møtes en gang i uken for å diskutere, skape og utøve teater i samarbeid med profesjonelle dramatikere, regissører og skuespillere. Programmet består av ulike kurs i eksempelvis radioteater, skriving og regi, og man vil også kunne prøve seg som skuespiller.

Vega Ung er støttet av Sparebankstiftelsen DNB

I lesningen brukes informasjon fra nettverket United for Intercultural Action www.unitedagainstracism.org

sbs-logo-positive.png