Vega scene

Seilekspedisjon til Nordvestpassasjen – et kappløp mot storm og is


FORESTILLINGER

Nordvestpassasjen/Alaska, høsten 2018: Amerikanske og canadiske myndigheter stenger av passasjen for lystbåter. Rekordmengder med is har allerede tvunget 17 båter til å snu. Bosetningene langs kysten venter desperat på årets første forsyningsskip. Inne i passasjen befinner det seg fortsatt to seilbåter, en av dem er ”Infinity“.

I 2013 forlot Linn Charlotte og Paul Europa for å seile jorda rundt med egen båt. Siden har de krysset to verdenshav, utforsket det søramerikanske kontinentet og jobbet som frivillige lærere i Stillehavet. Etter å ha reist mer enn halve jorda rundt møtte de ”Infinity“ i øynasjonen Vanuatu. Raskt bestemte de seg for å begi seg ut på sitt hittil største eventyr – den sagnomsuste Nordvestpassasjen.

Reisen gjennom den imponerende arktiske naturen bød på uforglemmelige møter med mennesker og natur. Ulikt fortidens polarforskere var ikke målet å oppdage nye farvann, isteden ville mannskapet rette fokus på miljø og klima. Underveis fikk de innsyn i hvordan den globale oppvarmingen har påvirket isterrenget i Arktis, samt hverdagen til inuitter.

Store konsentrasjoner av is hadde revet seg løs fra selve polkappen og drevet sørover. Usedvanlig tette isforhold ble en utfordring for navigasjon i passasjen, og faren for en ufrivillig overvintring var høyst tilstedeværende.

Bli med oss på et spennende seileventyr i den arktiske isen! Med førstehåndshistorier, dramatiske bilder, video- og droneklipp presenterer ”Infinity“s mannskap Linn Charlotte Klund og Paul Lübbe en uforglemmelig foredragsopplevelse

 

Anmeldelser fra Tyskland

«50 knop med vind, faretruende isflak og isbjørner, atpåtil den tikkende faren for overvintring midt i ingenmannsland. [ ...]. Sterke bilder, autentiske videoer og to fortellere som trollbandt publikum med sine levende historier.»

- Nicole Hollatz, Østersjøavisen (O.Z.)

 

Varighet: 2 timer