Vega scene

Arriettas hemmelige verden


Animasjon / Familiefilm
1 t. 34 min.
6 år

arrietta1.jpg

FORESTILLINGERMesterlig animasjonsfilm for hele familien: ARRIETTAS HEMMELIGE VERDEN er Studio Ghiblis film basert på Mary Nortons klassiske barnebok Lånerne og Månedens familiefilm i juni på Vega Scene.

Om filmen

ARRIETTAS HEMMELIGE VERDEN er en fantastisk familiefilm fra velkjente Studio Ghibli som står bak en rekke fantasirike og forseggjorte animasjonsfilmer, blant annet CHIHIRO OG HEKSENE og MIN NABO TOTORO.

Under gulvet i et stort vakkert hus, i en magisk gjengrodd hage, bor bittelille Arrietta på 14 med sine like små foreldre. I huset bor en gammel dame som er lykkelig uvitende om sine leieboere. Alt de eier lager de fra ting de har lånt. Vann, mat, strøm og møbler. Bord, stoler og kjøkkenredskaper. De låner bare litt hver gang, så ingen skal legge merke til det. Men å leve skjult er ikke så lett. Derfor er livene deres alltid fulle av fare og spenning.

En dag flytter huseierens hjertesyke barnebarn Johs inn i huset for en periode. Arriettas foreldre har alltid advart henne: Blir man sett av et menneske, må man umiddelbart flytte. Men Arrietta hører ikke etter og gutten oppdager henne. Det går ikke lang tid før vennskapet mellom Johs og den lille lånerjenta blomstrer.

«Forventningene er store hver gang Studio Ghibli kommer med ny film. ARRIETTAS HEMMELIGE VERDEN oppfyller de fleste av dem. Dette er et deilig tilbakelent eventyr, animert med sans for stemninger»

Birger Vestmo, P3 Filmpolitiet

 

Originaltittel

Regi Hiromasa Yonebayashi
Språk norsk
Produksjonår 2011

Skuespillere Agnes Fasting Kari Simonsen Unn Vibeke Hol Magnus Nielsen Julian H. Mæhlen Gisken Armand Fredrik S. Paasche

Sjanger Animasjon / Familiefilm

Spilletid 1 t. 34 min.

Nasjonalitet Japan

Aldersgrense med begrunnelse 6 år